Székesfehérváron is elindul a felsőoktatási tanév
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Székesfehérváron is elindul a felsőoktatási tanév

Szeptember 9-én elindul a felsőoktatási tanév is, megtartották a fehérvári egyetemek központi tanévnyitóját. A friss egyetemisták köszöntése után egy közösségkovácsoló programra invitálták a gólyákat.

A szeptember 4. délután megrendezett Székesfehérvári Felsőoktatási Intézmények Tanévnyitón többször elhangzott, hogy Fehérváron mindig is színvonalas oktatás folyt, és következő időszakban is az a cél, hogy a szakmájukban kitűnő fiatal felnőtteket neveljenek ki a helyi egyetemek.

Az ünnepélyes tanévnyitón Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia karának dékánja, Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora, Mészáros Attila alpolgármester, és Vas Miklós Máté, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács alelnöke köszöntötte a hallgatókat, majd a két székesfehérvári egyetem felkötötte szalagját a város zászlajára.

Az alpolgármester kiemelte, fontos, hogy ne csak székesfehérvári egyetemisták legyenek az új hallgatók, hanem szeretné, hogy a város részeként is gondoljanak magukra, hiszen rengeteget tesznek hozzá a fejlődéshez.

Annak érdekében, hogy a gólyák már egy közösségként lépjenek be hétfőn az intézmények kapuján, évről évre megrendezik az Összegyetemi Gólyatúrát, melynek célja, hogy hallgatók egymást és a várost is megismerjék egy kicsit. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek