1 évnél régebbi cikk

Új utak a felsőoktatásban Fehérváron: együttműködés a Corvinus és az Óbudai Egyetem között
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Vasvári Tamás
Új utak a felsőoktatásban Fehérváron: együttműködés a Corvinus és az Óbudai Egyetem között

Együttműködési megállapodás született a Budapesti Corvinus és az Óbudai Egyetem között.  Egyetemi centrum alakul Székesfehérváron, amely a műszaki, gazdasági, pénzügyi képzéseket, valamint ezek vegyített szakjait kínálja majd a leendő hallgatóknak.

Varga Mihály az Óbudai Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem campusának jövőbeni működéséről szóló szándéknyilatkozat aláírásakor azt mondta: a modellváltó egyetemek sokkal gyorsabban reagálnak egy adott helyzetre, mint a klasszikus, állami fenntartásúak.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy 2016-ban indította el a Corvinus a fehérvári képzéseit, akkor még egy más struktúrában, más stratégia alapján. "Most azonban ideje a változásnak, mivel az Egyetem és városunk gazdasági, felsőoktatási stratégiája már nem tesz lehetővé igazán hatékony, hosszú távú együttműködést" - fogalmazott Székesfehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics András újságírói kérdésre elmondta: az Óbudai Egyetem átveszi a Corvinus fehérvári kampuszát, ahol a két egyetem közös pénzügyi, gazdasági képzései indulnak el. 
"Az Óbudai Egyetem és annak Alba Regia Műszaki Kara abba az irányba kíván terjeszkedni, fejlődni, melyet a Corvinus szabadon hagy, így a két, kiválóan felszerelt épületet, a teljes campust átveszi az Óbudai Egyetem a Corvinustól. Természetesen szilárd és szigorú feltételeket szabtunk ehhez a folyamathoz: Első a hallgatók érdeke: aki a Corvinus fehérvári képzésein kezdett, az corvinusos diplomát is kap, és itt, Fehérváron fejezheti be tanulmányait, változatlan minőség mellett! Ez vonatkozik azokra a hallgatókra is, akik idén szeptembertől kezdik meg tanulmányaikat a fehérvári Corvinuson" - hangsúlyozta az megállapodás kapcsán Cser-Palkovics András, aki beszélt arról is, hogy az Óbudai Egyetem Mechatronikai tudományos parkot hoz létre több mint 30 milliárd forintból. Ennek a fejlesztésnek a campus két épülete is része lesz.

Anthony Radev, a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke és Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora megállapodást ír alá a Corvinus Székesfehérvári Campus jövőbeni működéséről Székesfehérváron. Mögöttük Varga Mihály pénzügyminiszter, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Cser-Palkovics András polgármester

MTI/Vasvári Tamás

Varga Mihály azt is kiemelte, hogy a versenyképességről szól a szándéknyilatkozat. Ennek   fontos része az együttműködés és az innováció. 

Dr. Anthony Radev, a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke elmondta, hogy a Corvinus 2016 óta indít a városban képzéseket. Az elmúlt hat évben a Székesfehérvári Campus a város szerves részévé vált, az Önkormányzattal pedig szoros együttműködés alakult ki. „Mindannyiunk érdeke tehát, hogy a Székesfehérvári Campus a jövőben is oktatási intézményként funkcionáljon" - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ. 

Prof. dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora arról is beszélt, hogy az együttműködés keretében továbbra is a gyakorlatorientált képzésre helyezik a hangsúlyt, hogy a mechatronikai tudományos park várossal közös létrehozásával Székesfehérvár a duális képzés fellegvárává váljon. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek