Bajnokok Ligája az Arénában - csütörtökön és szombaton is jégre lép a Hydro Fehérvár AV 19
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
Bajnokok Ligája az Arénában - csütörtökön és szombaton is jégre lép a Hydro Fehérvár AV 19

Csütörtökön és szombaton itthon játszik a Bajnokok Ligájában a Hydro Fehérvár AV19. Előbb svéd, majd svájci ellenféllel szemben próbálnak javítani a fehérvári hokisok, akik két csehországi vereséggel kezdték a sorozatot.

A Nyitra elleni edzőmeccs és két Bajnokok Ligája-meccs után már szerzett tapasztalatot a fehérvári csapat az európai csúcshoki színvonaláról és arról, mire lehet képes ezen a szinten. A vezetőedző szerint a sok kiállítás is mutatja, mire kell nagyon odafigyelni a továbbiakban.

Mindkét meccsen rengeteg kiállítást szereztünk, ezt most már szeretnénk minimalizálni, és voltak meetingjeink az emberhátrányos játékunkról mind három az ötben, mind négy az ötben. Azt hiszem, ezek a mérkőzések alkalomnak bizonyulnak arra, hogy rengeteg helyzetet és szituációt át tudjunk beszélni és megpróbáljuk erre is használni ezeket a mérkőzéseket és a tőlünk telhető legtöbbet megtenni azért, hogy egyre szorosabb mérkőzéseket játsszunk itt a Bajnokok Ligájában – árulta el Kiss Dávid, a Hydro Fehérvár AV 19 vezetőedzője.

A legnagyobb különbség az osztrák ligához képest természetesen a tempó, amit a Volánnak is fel kell vennie. A svéd és svájci csapat ellen is erre lehet számítani az Alba Arénában.

Gondolom nagyon nagy tempót fognak diktálni, mint ami kint volt Csehországban, nekünk ehhez fel kell nőni és fel kell vennünk velük a versenyt. Remélem, tudunk egy hasonló mérkőzést játszani mindkét meccsen, vagy jobbat, mint amit játszottunk a Prága ellen – vélekedett Terbócs István, a Hydro Fehérvár AV 19 játékosa.

A pardubicei és prágai vereség között persze volt különbség, hiszen az második meccsen végig partiban volt és csak az utolsó harmadban maradt alul a Fehérvár. Vagyis úgy tűnik, képes meccsről meccsre fejlődni a csapat.

Az egésznek a kulcsa az volt azt hiszem, hogy fejben, mentálisan élesek voltunk. Sokszor beszélünk arról, hogy választhatunk bármilyen játékrendszert, ha az intenzitásunk és a hozzáállásunk nem megfelelő, akkor teljesen mindegy, hogy mit játszunk. és a Prága ellen ez jó volt, egy ki-ki meccs volt a végéig, a két üres kapus miatt tűnik úgy hogy nem volt szoros a mérkőzés, de ez a Farestadt elleni mérkőzés sem lesz könnyebb egy cseppet sem, az biztos – mondta el Kiss Dávid.

Most tehát következik két hazai találkozó az Alba Arénában. Csütörtökön 19.30-kor, szombaton 16 órakor kezdődik a Färjestadt, illetve Lausanne elleni mérkőzés, amelyeken nagyon sokat számíthat a fehérvári szurkolók biztatása.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek