A népművészet és a világpolitika a Székely házaspár életében
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
A népművészet és a világpolitika a Székely házaspár életében

Folytatódott az Aranyat érő beszélgetések programsorozat. Bokros Judit vendégeiként Sztanó Hédi film és televíziós rendező, néptáncművész, valamint Székely Levente nagykövet, népzenész eddigi életútját és mindennapjait ismerhették meg az érdeklődők.

A házaspár több ország diplomáciai testületében is megfordult világszerte, de mindenhol igyekeztek népszerűsíteni a magyar kultúrát. Székelyék története Erdélyben kezdődött. A népzenész Székely Levente egy visai bálban ismerkedett meg Sztanó Hédivel, aki a Balettintézet néptánc képzésében vett részt, és gyűjtőúton volt mesterével. Nem sokkal ezután házasságot kötöttek, majd jött a felkérés, és Székely Levente nagykövet lett. Éltek Bukarestben, New Yorkban, Genfben, majd ezt követte Tajvan.

A házaspár két éve Székesfehérvárra költözött, hiszen gyermekeik is itt telepedtek le. Már nyugdíjas éveiket töltik, de még most is aktívan tevékenykednek. Székely Levente életében most a zenéé a főszerep, de a politikát is figyelemmel kíséri. Sztanó Hédi filmrendezéssel tölti a mindennapjait, melyek fő témája természetesen a népzene és néptánc.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek