Fehérvár is segít a gátakon: nem maradnak lecsó nélkül a védekezésben résztvevők!Fehérvár is segít a gátakon: nem maradnak lecsó nélkül a védekezésben résztvevők!
A több száz adag lecsó elkészítéséhez szükséges alapanyagot - több zsák paprikát, több láda paradicsomot, sonkát és kolbászt - 13 városi piacról ismert kereskedő ajánlotta fel – az árvízi védekezésben résztvevőknek készít meleg ebédet a finomságokból a Városgondnokság cége. Fehérvár ily módon is szeretné kivenni a részét az árvíz elleni védekezésből.
„Először is hálás köszönet jár minden olyan fehérvárinak, aki a gátakon segédkezett az elmúlt napokban, hiszen sok helyszínen voltak, vannak jelen fehérváriak, másrészt arra gondoltunk - a Nyitott Piacok Napja, illetve a Lecsófesztivál kapcsán - hogy a gátakon küzdő magyaroknak ily módon is segítséget nyújtunk, és a Székesfehérvár Catering, a piacosok felajánlásából több száz adag lecsót készít majd el a mai napon” - mondta a kezdeményezésről Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.
Nem sokkal hét óra után az alapanyagokat kocsiba rakták és az Alba Arénába szállították, hogy délben már ételdobozokba összekészített meleg lecsóval indulhassanak a Székesfehérvár Catering munkatársai a Duna Fejér megyei szakaszára.
„A piacos kereskedők több, mint 150 kilogramm alapanyagot ajánlottak fel, ezért nagyon nagy köszönet jár nekik. Az ebből főzött lecsóval a mai nap délben fogunk elindulni és visszük a gátakra, várhatóan Kisapostagra, ahol a védekezésben résztvevő katonák, önkéntesek, katasztrófavédők esznek majd belőle meleg ebédet.” - beszélt az akció részleteiről Bozai István, Székesfehérvár városgondnoka.
A több, mint száz adag lecsó főzéséhez szükséges alapanyagok felajánlásához összesen 13 kereskedő csatlakozott a Városi Piacon: Alba Böllér Kft,, Bors Lászlóné, FŐMO - HÚS Kft., Harangozó Tamás, Koródi Zsolt, Mercado- Húsker Kft., Príma Pék, Sárközi Tibor, Szabó Ferenc, Sztojka Miklós, Tamale Kft., Tóth Györgyné, Urbán Tamás.