Kézis bravúr, hokis bánat - felemás fehérvári sportszombat
Fehérvár Médiacentrum fotója
AFKC
Kézis bravúr, hokis bánat - felemás fehérvári sportszombat

Évek óta nem látott bravúrt hajtott végre az AFKC női kézicsapata, a Volán jégkorongozói ellenben nem tudtak pontot szerezni Feldkirchben.

A Vác magabiztos hazai legyőzése, majd az ezek után kissé váratlan budaörsi veresége után újra saját közönsége előtt lépett pályára és újra győzött is az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata. Suzana Lazovic alakulata az évek óta nemzetközi kupaszereplő, rendre az első négyben végző Motherson Mosonmagyaróvári KC ellen tudott nyerni 32-29-re az NB I 3. fordulójában, ami azért is nagy szó, mert az elmúlt évtizedben alig volt arra példa, hogy a fehérvári egylet élcsapatot tudott legyőzni a bajnokságban. 

A mérkőzés  elején, az első 5 percben a vendégek vezettek, 3-5 után azonban - nem utolsó sorban egy kiállításnak köszönhetően - 6-5-re fordítottak a hazaiak. Akkor még nem sokan gondolhatták, hogy az óváriak a meccs hátralévő részében már egyszer sem fognak vezetni, márpedig ez történt. A 5. perctől 2-3, időnként 4 góllal is vezetett az AFKC, amely a 40. percben 23-22-nél rohant egy 7-1-es szériát, amivel el is döntötte a 2 pont sorsát.

30-23-ról már nem tudott felállni a legutóbbi idény bronzérmese, amely a legvégére 3 gólosra kozmetikázta a vereségét, de összességében nem várt, ám egyértelműen megérdemelt magabiztos sikert aratott az Alba FKC, amelyben a 8 gólos Smbatian, valamint az egyaránt 5-5 találatot jegyző Utasi és Trawczynska volt a legeredményesebb.

A fehérvári hölgyek legközelebb Békéscsabán lépnek pályára az NB I-ben, október 5-én, szombaton.

A Pustertal elleni péntek esti brunecki 5-2-es győzelmet követően alig 24 órával már Feldkirchben volt jelenésük a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozóinak az osztrák bázisú bajnokság, az ICEHL 2. fordulójában. A nyilvánvaló fáradtság meg is látszott a Volán játékán, mert ezúttal nem tudott pontot szerezni, 4-3-ra kikapott a Pioneers Vorarlberg csapatától.

Mivel a vendéglátók is pályára léptek pénteken, azt nem lehetne mondani, hogy egymásnak rontottak a felek, nem volt rossz a meccs, de többnyire egymás hibáiból éltek a felek, mintsem szép, kidolgozott akciókból. A játékrész derekán, a 9. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Ramon Schnetzer kékvonalas bombája kipattant a nem sokat látó Horváth Dominikről, Brady Gilmour gyorsan kapcsolt, a kapuba tette a kipattanót. A fehérvári gondokat tetézte, hogy Sebők Balázs kapta a meccs első kisbüntetését, így a hajrában védekezni kényszerültek Falusék. Ezt jól megoldották, így 0-1-el mehettek az első pihenőre.

A második harmadban egymás után kétszer is emberfórba került a Volán, s a másodikból Kuralt közreműködésével Hári egyenlített. A lendületben maradó kék-fehérek a vezetést már nem tudták megszerezni, sőt: 25 másodperccel később megint a látogatók kerültek hátrányba, amit szerencsére villámgyorsan, néhány másodperc alatt sikerült kiegyenlíteni. Mihály Ákos lekészítette a korongot Stipsicznek, aki bevágta az újabb egalizáló találatot.

A záró 20 perc elején rögtön visszavették a vezetést a feldkichiek, köszönhetően egy vaskos volános korongkezelési hibának, ami után egy kapuvasról bepattanó lövéssel mattolták Horváth Dominiket. Ezt küvetően nagy esélyt kapott a Hydro Fehérvár AV19, miután a túlzottan keménykedő Ivan Korecky kapott 5 perc plusz véglegest térdhasználatért. Joel Messner kékről rátett korongja a lábak sűrűjében utat talált a kapuba, ezzel pedig 3-3-ra módosult az állás és még maradt bőven idő az emberelőnyből is arra, hogy átvegye a vezetést Kiss Dávid alakulata. Csakhogy már nem sikerült betalálni az egyébként sokat bizonytalankodó Madlener ketrecébe, sőt, negyedszer is a Vorarlberg került előnybe! Az 51. percben Keefer 4-3-ra módosított, ezzel be is állította a végeredményt. 

A Volán végig szaladt az eredmény után, s bár bőven lett volna lehetősége akár a 3 pont megszerzésére is, ezúttal nem sikerült. Sebaj, a rekordbajnok Klagenfurt ellen lehet javítani az Alba Arénában szeptember 27-én, pénteken 19.15-kor kezdődő összecsapáson.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek