Pénteken kezdődik a fehérvári pályaválasztási kiállítás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Pénteken kezdődik a fehérvári pályaválasztási kiállítás

A diákokat és a pályamódosításon gondolkozó felnőtteket is várja a kétnapos Pályaválasztási Kiállítás. A rendezvénynek a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum ad otthont.

Idén ősszel 18 vármegyei, valamint a fővárosi kormányhivatal szervezésében valósulnak meg az országosan közel 80 ezer érdeklődőre számot tartó Pályaválasztási Kiállítások. A Fejér Vármegyei Kormányhivatal rendezésében Fehérváron október 11-én, pénteken, 9 órakor nyílik meg a kiállítás, amelynek célja, hogy minden látogató hasznos és használható információkkal, új perspektívákkal találkozzon a továbbtanulást, pályamódosítást illetően.

A pénteken 16 óráig, szombaton pedig 9 és 12 óra között látogatható rendezvény – amelynek a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum ad otthont (8000 Székesfehérvár, Budai út 45.) – lehetőséget biztosít a kiállító középiskolákkal, szakképző intézményekkel, munkáltatókkal és a duális képzésben is résztvevő foglalkoztatókkal történő közvetlen találkozásra.

A kiállításon bemutatkoznak a Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményei, a látogatók a helyszínen zajló szakmabemutatókon és a kiállítás idején szervezett üzemlátogatások alkalmával betekintést nyerhetnek egy-egy szakma munkafolyamataiba. Pályaorientációs vetélkedők, egyéni és csoportos pályatanácsadások várják az érdeklődőket, a helyszínen jelen lévő állami és civil szervezetek, kamarák pedig a piacképes szakmákról, a hiányszakmákról és az azokhoz kapcsolódó képzési lehetőségekről, valamint a gyakorlati képzőhelyekről adnak tájékoztatást a látogatóknak.

A börze szervezői nem csak az általános iskola 7. és 8. osztályosait, a középiskolák végzős évfolyamú tanulóit várják, hanem a pályamódosítás előtt állókat és természetesen az érdeklődő szülőket, pedagógusokat is.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek