Simán verte az Asiagót a Volán az ICEHL-ben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mátay Balázs
Simán verte az Asiagót a Volán az ICEHL-ben

A Bozen elleni múlt heti vereséget egy másik olasz csapat ellen javította ki szombat este a fehérvári hokicsapat, amely a hétközi svédországi túra és BL-meccs után is jól pörgött és behúzta a 3 pontot.

Nem volt könnyed siker, de összességében magabiztosan győzte le 4-1-re hazai jégen az olasz Asiago csapatát a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongliga, az ICEHL alapszakaszának 7. fordulójában, így 12 ponttal a 6. helyen áll a tabellán. A Volán góljain Cheek, Erdély, Sebők és Campbell osztozott.

A találkozó elejétől kemény csatát vívott egymással a két nyilvánvalóan fáradt alakulat, hiszen a hazaiak a keddi, svédországi BL-mérkőzést követően nem sokat pihenhettek, mint ahogy a vendégek sem, akik egy pénteki, bécsi 1-2-es vereség után érkeztek lendületből a fehérvári összecsapásra. Voltak kemény ütközések szép számmal, de minden tekintetben derekasan gyűrték egymást a küzdő felek.

A Volán volt valamivel aktívabb az ellenfél portája körül, ám összességében egyenlő erők küzdelmét hozta az első harmad. Nem sokkal azt követően, hogy Atkinson lövése megzörgette a kapuvasat, a 17. percben Cheek már a hálót zörgette meg: Cameron Gaunce indította a berobbanó amerikait, aki elsőre elütött a korong felett, másodjára viszont nullszögből okosan a kapusra lőtt, akiről bepattant a pakk a ketrecbe. Ezután még egy hazai emberelőny kihasználatlanul maradt, de Bartalisék egygólos vezetése reális volt a látottak alapján.    

A középső játékrészben is kemény mezőnyjáték folyt, felváltva akadt dolguk a kapusoknak, de a harmad hajrája ismét Kiss Dávid együttesének fölényét és gólját hozta: a 35. percben Bartalis megkerülte a kaput, remekül visszapasszolt az érkező Erdélynek, akinek így csak az üres kapuba kellett helyeznie. Megtette, ezzel már kettővel ment a kék-fehér gárda, ami az addig tapasztaltak alapján komoly előnynek számított, s utóbb kiderült, az is volt.

A záró 20 percben folytatódott a lüktető támadóhoki, az Asiago szaladt volna az eredmény után, de vagy Horváth Dominik védett jól, vagy pontatlanok voltak a befejezések, miközben a levegőben lógott a Volán újabb találata is, akadt ehhez néhány lehetősége. A harmad közepén, a 48. minutumban végül sikerült is harmadszor bevenniük a vendéglátóknak Fazio ketrecét: a 48. percben emberelőnyben gyors korongjáratással széthúzták a vendégvédelmet az "Ördögök", Hári emelése még kijött a bal kapuvasról, Sebők Balázs viszont - első fehérvári találatát szerezve - a gólvonal mögé kotorta a kipattanót, lezárva az érdemi kérdéseket, legfőképpen a győztes kilétét célzót. 

A legvégén még akadt némi izgalom, mert miközben kapusukat levitték az olaszok, kaptak egy emberelőnyt is, a kettős fórból pedig már sikerült szépíteniük, bő 2 perccel a befejezés előtt. Mentek tovább az újabb gólért, de ahogy legalább 80%-ban ilyenkor lenni szokott, a kapusa nélkül támadó alakulat húzta a rövidebbet: Campbell szerzett korongot fél perccel a végső dudaszó előtt, s a saját térfeléről szépen az Asiago üresen árválkodó kapujába emelt, beállítva a 4-1-es végeredményt.

Megérdemelten, magabiztosan győzött a Volán, amely legközelebb kedden (október 15-én) 18.30-kor a svájci bajnok Servette csapatát, a címvédőt fogadja a BL (CHL) utolsó mérkőzésén, majd pénteken (október 18.) 19.15-kor az olasz Pustertal vizitál az ICEHL keretében az Alba Arénában. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek