November 15-ig díjmentes látásvizsgálat és szemüveg-ellenőrzés a Cserta Optikában
·Egészséglátás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/IVAN CRUZ
November 15-ig díjmentes látásvizsgálat és szemüveg-ellenőrzés a Cserta Optikában
·Egészséglátás·Utolsó frissítés: undefined

Október a Látás Hónapja, amikor ingyenes preventív látásszűréssel várják az érdeklődőket a részt vevő optikákban. A kampány célja, hogy mindenki számára elérhető legyen az éles látás, valamint a rendszeres látásellenőrzés fontosságára is felhívják a figyelmet.

Az éleslátás biztonság, szabadság, öröm. Ez pedig minden korosztály számára és minden élethelyzetben elérhető, írja a székesfehérvári Cserta Optika a Látás Hónapja kapcsán kiadott közleményében. A Távírda utcai optika a kampány részeként egész októberben díjmentesen végzi a preventív látásszűrést.

A kampányt immár huszadik alkalommal rendezik meg országszerte október 1-31. között. Idén Stohl András színész, műsorvezető is a jó ügy mellé állt és arra biztat mindenkit, hogy évente ellenőriztesse látását, valamint keresse fel a szakértő optikákat, köztük a Cserta Optikát, ahol felkészült, magasan képzett szakemberekkel, kiválóan felszerelt technikai körülményekkel várnak mindenkit.

A Cserta Optika célja, hogy segítsenek jobbá tenni a látást, és mindenki újra visszakaphassa a maximális éleslátás élményét. Kitérnek arra is, hogy miért fontosabb az éleslátás, mint gondolnánk.

„Köszönhetően az akció két évtizedes jó hírnevének, sokan várják meg éves látásellenőrzésükkel az októbert, amikor a kampányban résztvevő optikánkban ez a szolgáltatás díjmentes – és nemcsak azoknak, akik szemüveget készülnek vásárolni! A meglévő szemüvegeket is egész hónapban térítésmentesen ellenőrizzük, a viseléssel, tisztítással, lencse cserével kapcsolatban is szívesen adunk tanácsokat. A javaslatokat pedig érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg hordása könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat – olvasható a Távírda utcai optika közleményében.”

Azt írják, hogy a „magabiztosságunk és a biztonságunk is veszélybe kerülhet, ha rosszul látunk – vezetésnél például életbevágóan fontos, hogy tisztán érzékeljük a környezetünket. Egyéb élethelyzetek is megkövetelik a rendszeres, legalább évenkénti látásellenőrzést, és vannak az átlagnál jobban érintett korcsoportok is: Ilyenek a gyermekek, akiknél rossz teljesítményt, állandó fejfájást, mozgáskoordinációs problémákat okozhat a látásromlás. A kicsiket érdemes az iskolakezdéskor megnézetni, de később sem feledkezhetünk meg róluk, hiszen a nagyobb iskolások már sok időt töltenek monitor előtt, ami a készülékekből áradó kék fény miatt veszélyes. Az irodai munka során szintén sokat nézzük a képernyőt, ez szemszárazsághoz, fejfájáshoz, alvászavarhoz, teljesítményromláshoz vezethet. 40 éves kor felett pedig a szemünk már magától öregszik, ezért ebben a korban szintén életbevágó, hogy rendszeresen járjunk szűrésre”.

A székesfehérvári optika hangsúlyozza, hogy „az idei kampány témája a preventív látásszűrés. Ennek köszönhetően mindenkinek lehetősége adódik betérni egy kampányban résztvevő optikába, ahol díjmentesen ellenőrzik a meglévő szemüveg állapotát, illetve egy gyors teszt-jellegű konzultáció megmutatja, hogy mennyire megfelelő a látásélessége akár a meglévő szemüvegével”.

Hozzáteszik: amennyiben még nem viselünk szemüveget, a preventív látásszűrés felhívhatja a figyelmünket arra, hogy van-e szükségünk egy teljeskörű látásvizsgálatra.

A Cserta Optika az akciót meghosszabbítva, november 15-ig ingyenes látásvizsgálattal vár mindenkit üzleteiben. 30-40%-os szemüveglencse akciókkal segítenek annak, akinek szemüvegre van szüksége.

Cserta János optometrista, látszerész mester és kollégái mindenkit várnak az akció időtartama alatt!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek