1 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron is kapható az innovatív szemüveglencse a gyermekkori rövidlátás kezelésére
·Egészséglátás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Cserta János
Székesfehérváron is kapható az innovatív szemüveglencse a gyermekkori rövidlátás kezelésére
·Egészséglátás·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérváron a Madách utcai Cserta Optika azon kevés üzletek közé tartozik, ahol az optikai piacon áttörésnek számító új HOYA szemüveglencse, a MiYOSMART már elérhető a szemüvegviselők számára.

A hosszú órákon át tartó okostelefonozás, számítógépezés, videójátékozás és a mesterséges fény mellett tanulás, illetve a szabadban eltöltött egyre kevesebb idő (ahol a szemnek távolra kell tekintenie) miatt a rövidlátás rohamosan növekszik a gyerekek körében - figyelmeztet Cserta János optometrista, látszerész mester, a székesfehérvári Cserta Optika tulajdonosa.

A japán HOYA lencsegyártócégnek azonban a világon elsőként sikerült olyan szemüveglencsét kifejlesztenie, amely nagy hatékonysággal képes lelassítani a rövidlátó gyerekek látásromlásának növekedési ütemét.

A rendszeres szemvizsgálat a gyerekeknél kiemelten fontos, mert a rövidlátás növekedése hosszú távon akár súlyos szemészeti elváltozásokat is okozhat. A látásromlás lassításával azonban ezeknek az elváltozásoknak a kialakulási esélye csökkenthető. A MiYOSMART lencsével a szülők nagy lépést tehetnek afelé, hogy gyermekük látását es fejlődését hosszútávon megóvjak.

A Miyosmart lencse az elvégzett klinikai kutatások szerint akár 60%-kal* képes lelassítani a rövidlátó gyerekek látásromlásának növekedési ütemét. Ezt a hatást a hongkongi Polytechnik Egyetemmel közösen kifejlesztett egyedülálló technológia és a szemüveglencsében elhelyezkedő, méhkaptár alakú apró lencseszigetek speciális elosztása fejti ki.

Ez a speciális lencsekialakítás lehetővé teszi, hogy a lencsével a rövidlátó gyerekek élesen és jól lássanak, miközben a rövidlátás növekedési üteme is lassul, ily módon a dioptriájuk jóval kisebb mértékben növekszik. A MiYOSMART terápiás szemüveglencse megjelenésében nagyon hasonlít a hagyományos egyfókuszú szemüveglencsékhez, külső szemlélő számára esztétikailag nagyfokú különbség nem is igazán észlelhető. 

A szakmai protokoll szerint a MiYOSMART lencsét viselő gyerekeknek rendszeres látszerészeti, illetve optometrista és/vagy szemész szakorvos által végzett kontrollvizsgálatokon kell részt venniük. A folyamatos ellenőrzés révén a látásgondozásban részt vevő szakemberek folyamatos megfigyelés és kontroll alatt tudják tartani a gyermek szemészeti állapotát és biztosítani tudják, hogy a MiYOSMART lencsével készült szemüveg megfelelő pozícióban helyezkedjen el a gyerek szeme előtt.

"Egy speciális képzés sikeres teljesítésével optikánk is jogosulttá vált a MiYOSMART lencsék forgalmazására, melyre nagyon büszkék vagyunk. A több évtizedes tapasztalatunknak, illetve a képzésen megszerzett tudásnak köszönhetően optikánkban felkészülten várjuk a rövidlátással küzdő és a MIYOSMART lencse iránt érdeklődő gyermekeket és szüleiket" - mondta el Cserta János.

Cserta János, optometrista, látszerész mester
Cserta Optika
Székesfehérvár, Madách tér. 1. T.:340-556,
Távírda u. 25. T.:507-360
www.csertaoptika.hu
www.facebook.com/csertaoptika1

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek