11 hónapnál régebbi cikk

Élvezd élesen a nyarat!
·Életmódlátás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pexels/Katii Bishop
Élvezd élesen a nyarat!
·Életmódlátás·Utolsó frissítés: undefined

A szemüvegviselők legnagyobb problémája, hogy bizonyos tevékenységek végzésénél, mint strandolás vagy sportolás, a szemüveg zavaró lehet. Ki ne szeretne élesen látni fürdőzés közben is? Felszabadultan játszani, labdázni a vízben? Sportolás közben a szemüveg mozog, rázkódik, bepárásodik, ami az éleslátást rontja, a teljesítményt fékezheti.

A legjobb megoldás ilyen esetekben a szemüveg lecserélése kontaktlencsére. Azoknak, akik nem akarnak, vagy nem tudnak állandóan kontaktlencsét hordani, drága megoldás lenne a havi cseréjű lencsék megvásárlása. Ugyanis felbontás után azokat is el kell dobni egy hónap elteltével akárhányszor is használtuk, illetve a tisztító folyadékot kötelező ilyenkor is két-három naponta cserélni a tárolótokban. Ebben az esetben az ideális megoldás a napi, eldobható kontaktlencse.

Reggel steril, új lencse helyezhető fel a szemre, este, sportolás után pedig eldobható. Nem kell tisztítani, tárolni, pepecselni vele, a mozgás szabadabbá, élvezhetőbbé válik napi kontaktlencse viseléssel. Uszodában kifejezetten tilos a minden nap hordott havi kontaktlencse viselése, mert súlyos fertőzéseket okozhat a vízből összeszedett, kontaktlencse anyagába beívódott baktériumok tömege, egész nap szemünkön való viselése.

"Üzleteinkben egy alapos vizsgálat után megtanítjuk a kontaktlencse-viselőt annak kezelésére, felhelyezésére, levételére, és már indulhat is a felszabadult, korlátok nélküli testmozgás. Jó tanácsként ajánlom nyáron a magas UV-tartalom miatt a jó UV-szűrős napszemüveg viselését, még akár borongós időjárási körülmények között is. Amennyiben valaki részletesebben tájékozódna, látogasson meg bennünket egyik üzletünkben vagy honlapunkon, és mindent megtudhat bővebben a napi kontaktlencsékről, UV-szűrős napszemüvegekről a „Termékeink” menüpont alatt" - mondta el Cserta János optometrista, látszerész mester.

Élvezd élesen a nyarat! akció keretében a Cseta optika üzleteiben a napi kontaktlencséket 20 százalék, az UV-szűrős napszemüvegeket pedig 30 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni 2023. július 31-ig.

Cserta optika
Székesfehérvár, Távírda u. 25. Tel.: 22 507 360, 
www.csertaoptika.hu
Jó sportolást, pihenést kívánok:
Cserta János optometrista, látszerész mester

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek