1 évnél régebbi cikk

Augusztusban és szeptemberben 25% kedvezményt ad a szemüveglencsék árából diákoknak a székesfehérvári Cserta Optika
Fehérvár Médiacentrum fotója
Cserta János
Augusztusban és szeptemberben 25% kedvezményt ad a szemüveglencsék árából diákoknak a székesfehérvári Cserta Optika

Sok problémát, iskolai elmaradást és felnőttkori, végleges tompalátást lehetne megelőzni a jó szemüveggel.

Az iskolakezdés körül rengeteg teendője van egy lelkiismeretes szülőnek. Azonban nem csak a tankönyvek, nyáron kinőtt ruhák, iskolaszerek beszerzéséről kell gondoskodnunk. Gondolnunk kell arra is, hogy a gyerek szeme nem változott-e a nyáron. Érdemes még az iskola megkezdése előtt ellenőriztetni azt, szükség esetén elkészíttetni a jó korrekciót, hogy a tanulás már az elején könnyebben menjen.

"Sok problémát, iskolai elmaradást és felnőttkori, végleges tompalátást lehetne megelőzni a jó szemüveggel. A szükségtelen alkalmazkodási többlet, azaz a szemüveg hiánya, mely az idegrendszert is megterheli, nehezíti a gyerek napi tevékenységét, gátolja a tanulásban, akár viselkedési problémákat is okozhat" - figyelmeztet Cserta János, optometrista, látszerész mester, a székesfehérvári Cserta Optika tulajdonosa.

Nem csak az iskoláskorú gyermekekre kell azonban gondolnunk. Különösen ajánlott vizsgálatra vinni már a kicsiket is. Ha a családban volt szemészeti eltérés, koraszületés, eltérő nagyságú szemgolyók, pupillák, kancsalság észlelése esetén, gyerek közelről olvas, rajzol, gyakori fejfájása van, hunyorog feltétlenül vizsgáltassuk meg a szemét.

A gyermekszemészet a szemészet szakmán belül is egy nagyon speciális terület. A gyermekszemész egyrészt más műszerekkel dolgozik, de ami a legfontosabb, hogy a gyermekek szemészeti vizsgálata más módszereket igényel.

"Egy kis gyerek nem tud olvasni, esetleg megkérdezni sem könnyű tőle, hogy mit is lát egy ábrán. Madách utcai üzletünkben lévő rendelő magas technikai színvonalon felszerelt. A többi műszer között külön megemlíthető egy olyan korszerű számítógép vezérelt speciális gyermekszemészeti vizsgáló gép, mely különösen alkalmas csecsemők, gyermekek fénytörési hibájának, vagy akár rejtett kancsalságának nagy pontosságú meghatározására. A vizsgálatot Dr. Nagy Piroska szemész szakorvos végzi a hét minden napján előzetes bejelentkezés alapján" - mondta el Cserta János.

Megkönnyítendő az iskolakezdés okozta kiadásokat, augusztus és szeptember hónapokban 25% kedvezményt ad a szemüveglencsék árából minden diáknak a Cserta Optika.

Cserta János, optometrista, látszerész mester
Cserta Optika
Székesfehérvár, Madách tér. 1. T.:340-556,
Távírda u. 25. T.:507-360
www.csertaoptika.hu
www.facebook.com/csertaoptika1

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek