Így maradhat kellemes a hangulatunk az ősz megérkezése ellenére is
Fehérvár Médiacentrum fotója
shutterstock/Pixel-Shot
Így maradhat kellemes a hangulatunk az ősz megérkezése ellenére is

Az ősz megérkezése gyakran együtt jár az időjárás nem mindenki által kedvelt változásaival, a nappalok rövidülésével és a hűvösebb estékkel. Ilyenkor könnyen eluralkodhat rajtunk a levertség, a kedvetlenség, de nem kell, hogy ez így legyen! Megosztunk néhány tippet, amelyek segíthetnek abban, hogy megőrizzük a kellemes hangulatunkat az ősz beköszöntével is.

Hozzuk be a természetet a lakásba!

Az őszi táj gyönyörű színekben pompázik, amit érdemes az otthonunkban is megjeleníteni. Dekoráljuk a lakást őszi virágokkal, színes levelekkel, tökökkel vagy akár gesztenyékkel. Ezek az apró változtatások azonnal melegebbé és barátságosabbá tehetik az otthonunkat, ami jó hatással lesz a hangulatunkra is. Ezek az egyszerű, természetes elemek nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, de egyfajta megnyugtató, harmonikus környezetet teremtenek.

Mozogjunk rendszeresen!

A hűvösebb idő beköszöntével hajlamosak lehetünk lustábbá válni, és kevesebb időt tölteni sportolással – pláne, hogy a következő bikiniszezon ennél távolabb nem is lehetne. Pedig a mozgás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy fenntartsuk jókedvünket. Menjünk el sétálni, fussunk vagy akár biciklizzünk! Az ősz csodás lehetőséget kínál arra, hogy élvezzük a friss levegőt, a természet szépségeit, miközben aktívak maradunk. Ha pedig az időjárás nem engedi, hogy a szabadban mozogjunk, elmehetünk edzőterembe, kipróbálhatunk egy csoportos edzést vagy otthon is átmozgathatjuk magunkat a YouTube-nak hála.

Kényeztessük magunkat!

Az őszi esték tökéletesek arra, hogy egy kicsit többet törődjünk magunkkal. Kapcsoljuk be a kedvenc dalainkat, készítsünk egy finom teát vagy forró csokit, vegyünk elő egy jó könyvet vagy egy arcpakolást, és élvezzük a pihenést! Egy masszázsfotel beszerzése is remek ötlet lehet: egy fárasztó, hűvös, esős, rohanós nap után nincs is jobb, mint egy kellemes masszázs, amely ellazítja az izmainkat és megnyugtatja az elménket. A masszázsfotel nemcsak fizikailag segít feltöltődni, hanem lelkileg is, hiszen a kényeztetés által ellazulhatunk és elengedhetjük a mindennapi stresszt.

Főzzünk szezonális ételeket!

Sokan úgy vannak vele, hogy nyáron kell minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, amikor "szezonja van". Pedig az ősz is finomabbnál finomabb alapanyagokban bővelkedik, amelyekből tápláló, ízletes, színes és hangulatos ételeket készíthetünk. A sütőtök, a cékla, az alma és a körte mind-mind olyan hozzávalók, amelyekből könnyen varázsolhatunk valami finomságot. Próbáljunk ki új recepteket, és kísérletezzünk az őszi ízekkel! Az otthon készült ételek nemcsak finomak, hanem az elkészítésük is örömet szerezhet.

Teremtsünk meghitt pillanatokat!

Az ősz kiváló alkalom arra, hogy egy kicsit lelassuljunk, és élvezzük az együtt töltött időt. Vegyük elő a társasjátékokat, szervezzünk vacsorapartit, és élvezzük a közös pillanatokat a családunkkal, a párunkkal vagy a barátainkkal. Az ilyen tevékenységek segítenek, hogy jobban megbecsüljük az emberi kapcsolatokat, amelyek ápolása egyébként is jó hatással van a hangulatunkra és a közérzetünkre.

Hódoljunk a hobbinknak!

A rövidebb nappalok és az esős időszakok tökéletes alkalmat nyújtanak arra, hogy elővegyük egy régi hobbinkat, vagy akár egy teljesen új tevékenységbe kezdjünk. Legyen szó festésről, kézműveskedésről, olvasásról, vagy akár zenélésről, a hobbik remek módjai annak, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk. Az ilyen tevékenységek nemcsak szórakoztatóak, de segítenek abban is, hogy levezessük a kreatív energiáinkat, és új élményeket vagy épp kapcsolatokat szerezzünk. A hobbijaink gyakorlása közben valódi "flow"-állapotba kerülhetünk, így elfelejthetjük a mindennapi stresszt, és egyensúlyba hozhatjuk a belső világunkat.

Fogadjuk el az ősz szépségeit!

Végül, de nem utolsósorban, próbáljunk meg pozitívan viszonyulni az ősz változásaihoz. Bár a nappalok rövidebbek, és az idő hűvösebb, az ősznek megvan a maga varázsa: élvezzük a színes faleveleket, a friss őszi levegőt, és az otthon melegét! Fogadjuk el, hogy minden évszaknak megvan a maga szépsége és értéke, és ha képesek vagyunk ezt meglátni, akkor az ősz is kellemes és harmonikus időszakká válhat a számunkra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek