10 hónapnál régebbi cikk

Az Árpád Fürdő a nyári szezonban is varázslatos élményt nyújt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Árpád Fürdő
Az Árpád Fürdő a nyári szezonban is varázslatos élményt nyújt

Bár városunk műemlékfürdője a téli hónapokban közkedvelt igazán, nyáron is kitűnő élményt tud nyújtani. A kánikulát és erős napsugárzást nehezen bíró, de mégis vízbe kívánkozó fürdőzőknek nagyszerű alternatívát kínálnak az Árpád Fürdő vizes medencéi.

A 35 C fokos, levegőbefúvással áramoltatott víz a nagy hőségben hűsítően hat, és a különböző mozgásszervi panaszok enyhítésére is jól szolgál. Ez utóbbit a fürdő egyik törzsvendége, a 86 éves Laci bácsi is alá tudja támasztani.

A fürdő másik, igen népszerű szolgáltatása, a finn szauna egészségmegőrző funkciója miatt a meleg hónapokban is javasolt. Bár elsőre érdekesnek tűnhet, hogy a kinti 30 Celsius-fok esetén, hogyan hathat frissítően a szaunázás, de ha a 90 Celsius-fokban eltöltünk 15 percet, aztán visszatérünk a 30 Celsius-fokba, akkor ezt máris megértjük.

Aki pedig két szolgáltatás igénybevétele között csak pihenni, olvasni szeretne, az a fürdő zárt, mediterrán jellegű udvarán ezt megteheti. A 120 éves falakkal körbevett terasz alkalmas kicsit napozni, hamburgert, salátatálat, koktélt, jégkrémet, miegymást fogyasztani.

A fürdő a hét minden napján várja látogatóit, azokat is, akik csak egy masszázsra, hajvágásra, vagy egy étkezésre kívánnak betérni.

Az épületben svéd és thai masszázs is működik, az utóbbit a messzi Thaiföldről érkezett thai lányok szolgáltatják. S aki hétköznap egy fárasztó munkanap után szeretne lazítani párjával, barátjával, esetleg munkatársával, ezt egészen este 21 óráig megteheti.

A fürdő különlegessége - azon túl, hogy egy szecessziós épületbe bújtatott török fürdő - a hétfőtől-péntekig nyújtott akciós napok, úgy, mint a Nyugdíjas Hétfő, a Király Kedd, Szolgálati Szerda, Csajos Csütörtök és a Páros Péntek. Ezeken a napokon az érintett vendégek kedvezőbben válthatnak jegyet.

A fürdőt a székesfehérvári lakcímmel rendelkező nyugdíjasok különösen nagy kedvezménnyel vehetik igénybe, mert jegyeiket a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány támogatja. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek