7 évnél régebbi cikk

Fizetős lesz a Windows 10, de van, aki még Vistát használ
·TechWindows·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFizetős lesz a Windows 10, de van, aki még Vistát használ
·TechWindows·Utolsó frissítés: undefined

Bő egy hét és fizetős lesz a Windows 10, úgyhogy siessen mindenki azzal a frissítéssel, amíg nem késő.

Július 29-étől fizetőssé válik a Microsoft egy évvel ezelőtt piacra dobott operációs rendszere, a Windows 10. Bár mind a felhasználók között, mind a szakmai berkekben az az álláspont, hogy ez a verzió megbízható és stabil, sokan mégis inkább valamelyik korábbi Windowst futtatják a gépükön. Meglepő, de olyan is akad, aki még mindig a Vistára esküszik…

Gömbszögi Attila IT-szakértő szerint az elmúlt egy év egy marketing időszak volt a Microsofttól és az ingyenesség alapfeltétele ekkor is az volt, hogy a felhasználó legális 7-es vagy 8-as licencverzióval rendelkezzen.

Az IDC piackutató cég egy korábban kiadott közleménye szerint a Windows 10 fizetőssé válása várhatóan ösztönözni fogja majd a felhasználókat új számítógépek vásárlására, azok ugyanis, akik július 29-e után állnának át a 10-es verzióra, inkább új Windows 10-es PC-t vásárolnak majd ahelyett, hogy meglévő számítógépük operációs rendszerét pénzért frissítenék. Július 29-e után Magyarországon várhatóan 30-35 forintért lesz elérhető a Windows 10.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek