7 évnél régebbi cikk

Jó helyen vagy!
·Hírekfmc.hu·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaJó helyen vagy!
·Hírekfmc.hu·Utolsó frissítés: undefined

Sőt, szerintem a legjobb helyen! De ezt inkább majd döntsd el Te, hiszen ezeket a sorokat már az fmc.hu-n olvashatod, Székesfehérvár új oldalán. Egy olyan honlapon, mely szándékaink szerint egy eddig nem, vagy kevéssé ismert oldalát mutatja meg városunknak és nem is annyira szűken vett környezetének. De miért fmc.hu?

Az FMC rövidítés talán eddig sem volt ismeretlen azok számára, akik fogyasztói a székesfehérvári médiának: a Fehérvár TV, a Vörösmarty Rádió, a FehérVár magazin és a szekesfehervar.hu is a Fehérvár Médiacentrum családjába tartozik, ahová a mai naptól az fmc.hu is. Fehérvár Médiacentrum, azaz FMC.

Szándékaink szerint a város új oldala a szórakoztatásra, az érdekességek felkutatására, a megszokott dolgok új nézőpontból való vizsgálására vagy az olykor szürke hétköznapok színessé tételére jött létre. Folyamatosan épülő, megújuló és fejlődő városunk igazán megérdemelt már egy olyan helyet, ahol soha nem látott vagy éppen rég elfelejtett dolgok kerülnek szóba. És miért is ne lehetne ez a hely az interneten?

Az fmc.hu ötlete valamikor 2015 végén született meg, és közel kilenc hónapos (nocsak!) előkészítő munka után döntöttünk úgy, hogy immár készen áll az olvasók fogadására. Persze ha rajtunk múlt volna, még hónapokig csinosítgattuk volna a kor éppen aktuális trendjeinek megfelelően, de akkor valószínűleg ez az írás sem született volna meg soha. Ami biztosnak tűnik: ez a honlap soha nem lesz kész, mert mindig lesznek újabb és kreatívabb ötletek, amiket meg kell valósítanunk, szebb és izgalmasabb technológiák, amiket mindenképpen ki kell próbálnunk vagy éppen kisebb és nagyobb kihívások, amiknek meg kell felelnünk. A lényeg azonban csakis egy dolog lehet: az olvasó igényeinek maximális kiszolgálása. Éppen ezért mi nem közönséget keresünk.

Hanem közösséget. Egy olyan interaktív olvasó- és nézőtábort, akik napi szinten beleszólnak a tartalom alakításába. Akár azzal, hogy csak elolvassák az fmc.hu egyes írásait - vagy azzal is, ha nem. Egy olyan kritikus közösséget keresünk, akik felhívják az esetleg általunk sem észlelt technikai hibákra a figyelmünket, és ha éppen eszükbe jut valami, szívesen ajánlanak új témákat szerkesztőink figyelmébe (szerkesztoseg@fmc.hu). Sőt alkalomadtán maguk is szívesen írnak egy-egy posztot (szerkesztoseg@fmc.hu) Fehérvárról, a Velencei-tóról, a város szűkebb és tágabb környezetéről vagy bármiről, ami olyan igazán fmc-s téma. Hogy minél inkább igazi közösség lehessünk, megtalálhattok minket a legfontosabb közösségi oldalakon is, így a Facebookon, a Google+-on, a Twitteren, az Instagramon, a Youtube-on és már most érdemes feliratkozni hamarosan induló heti hírlevelünkre a Mailchimpen, amin keresztül exkluzív tartalmakat is elérhetsz majd. Egyszóval sokszínűek leszünk, na.

Az fmc.hu kialakításánál fontos volt, hogy egy, a napjaink technológiájának megfelelő, de mégis könnyen kezelhető felületet hozzunk létre. Legalább annyira fontos volt a kutatások eredménye, mint a saját tapasztalataink, olvasási szokásaink, amikor úgy döntöttünk, hogy elengedjük a hagyományos rovatrendszert, és helyette a sokkal izgalmasabb, szerteágazóbb és a különálló tartalmakat jobban összekötő címkerendszer kialakítására helyezzük a hangsúlyt. Ennek következtében az fmc.hu-n mindig a legfrissebb posztok kerülnek majd a fókuszba és korábbi írásainkat csak akkor ajánljuk figyelmedbe, ha azok (szorosan) kapcsolódnak az éppen pörgő témákhoz.

Abból pedig nem lesz hiány! Az fmc.hu „Ez van” rovatán keresztül el tudod érni a Fehérvár Médiacentrum legtöbb médiumának és azok közösségi felületeinek legfrissebb híreit. Ugyancsak itt láthatod és olvashatod majd Székesfehérvár ismert közszereplőinek egy-egy hasznos, érdekes gondolatát „A hét embere” rovatban. Ha szeretnéd egy kicsit átmozgatni magadat az egyre szaporodó nyilvános sportparkokban, keresd ugyancsak hetente jelentkező videós rovatunkat „Heti fitt” címmel! Amennyiben van egy kis időd nosztalgiázni, akkor az „Anno” sorozatot ajánlom a figyelmedbe. És ezt a sort még egy jó darabig folytathatnám, de inkább arra bíztatlak, hogy fedezd fel folyamatosan bővülő világunkat, alakítsd azt ötletekkel, kommentekkel, témajavaslatokkal vagy akár csak egy-egy cikk elolvasásával. Mi minden egyes percért nagyon hálásak leszünk, amit velünk töltesz, mert az azt jelenti, Te is úgy gondolod, ahogy mi:

Jó helyen vagy!

Hagymásy András
ügyvezető igazgató, Fehérvár Médiacentrum

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek