2 évnél régebbi cikk

5 érdekesség az 5 éves fmc.hu-ról
·Kultfmc.hu·Utolsó frissítés: undefined
5 érdekesség az 5 éves fmc.hu-ról
·Kultfmc.hu·Utolsó frissítés: undefined

Nahát, hogy elrepült ez az 5 év veletek! Pedig mintha tegnap lett volna 2016. augusztus 2. délutánja, amikor Barabás Ferenc megnyomta a nagy, piros gombot és hosszú hónapok munkája után végre elindultunk.

Persze, valójában soha nem is létezett nagy, piros gomb, csak így jobban hangzik. Ettől függetlenül valamit megnyomott Barabás Ferenc, az oldal fejlesztője, és az ilyenkor szinte teljesen normális apró döccenőkkel, de végre éles lett az fmc.hu.

Azóta már mögöttünk van 10 ezernél is több megjelent cikk, hajszál híján 16 millió oldalmegtekintés és épp a hétvégén haladta meg Facebook-oldalunk kedvelőinek száma a 15 ezret. Tényleg nem tudunk elég hálásak lenni olvasóinknak, vagyis nektek azért, hogy velünk vagytok immár 1827 napja.

Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy mivel már elértük a nagycsoportos kort, lemegyünk a pincébe és körülnézünk, hogy milyen titkaink vannak, amiket még nem árultunk el magunkról, vagy éppen eddig mi sem tudtunk róluk. Ezeket találtuk:

1. Miről szólt az első cikkünk?

Az első cikkünk a "Tesztposzt" fantázianevet kapta a szövege mindössze ennyi volt: mmmmm. Ekkor még csak próbálgattuk a rendszert, és több mint nyolc hónapra voltunk a starttól. A cikket természetesen soha nem élesítettük.

Az első már publikált anyagunkat Barabás 'Fecó' Ferenc írta szintén a tesztszakaszban egy jégkorongmeccsről. Aki szeretné, itt olvashatja el: Győzelemmel búcsúzott az alapszakasztól a Volán.

2. Jó, de tényleg miről szólt az első cikkünk?

Azok, akik 2016. augusztus 2-án valamikor 17 óra magasságában feltévedtek az fmc.hu-ra, vezércikként Hagymásy András köszöntőjét olvashatták. A Fehérvár Médiacentrum ügyvezetője az egészen idén júniusig használt szlogenünkkel megegyező című (Jó helyen vagy!) írásában indította be a portált.

A posztot aznap 355-en olvasták el, éjfélig pedig összesen 2123 olvasó járt a frissen indult honlapon. Ezek a számok nekünk akkor szinte a világot jelentették, miközben ma már átlagosan ennyien (1500-2000 oldalmegtekintés) olvassák egy-egy frissen megjelent cikkünket.

3. Mikor volt a legtöbb olvasónk?

Tavaly április 11-én, ami már csak azért is furcsa, mert ez egy szombat volt. Márpedig a szombat az átlagos olvasószámokat tekintve hagyományosan a leggyengébb napnak számít, de ez egy különleges időszak volt. Persze, hogy a koronavírusról van szó, ami szabályosan rárúgta az ajtót a világra 2020 elején.

Aznap, vagyis 2020. április 11-én történetünk során először - és eddig utoljára - az összes oldalmegtekintés ha vékonyan is, de 100 ezer fölé kúszott (100 741), amivel jópár országos portált is magunk mögé utasítottunk.

4. Milyen témák érdeklik leginkább az olvasóinkat?

Bár nem szeretjük a skatulyákat, de ha mindenképpen meg kell határozni magunkat, akkor az fmc.hu egy székesfehérvári infotainment, vagyis informatív-szórakoztató honlap. Ennek megfelelően leginkább azokat a témákat keresik olvasóink, amik a városról és szűkebb környezetéről szólnak.

Ezért is döntöttünk úgy idén júniusban, hogy az átalakított portálon saját rovatot kap városunk (Székesfehérvár) és megyénk (Fejér megye). Ezen belül pedig szinte minden érdekli az fmc.hu olvasóit, ami közlekedés, vásárlás, kvíz, de népszerűek véleménycikkeink és sokan keresnek nálunk programokat is.

5. Milyen lesz az fmc.hu következő 5 éve?

Bárcsak tudnánk erre válaszolni. Csak reméljük, hogy legalább annyira tartalmas, mint amilyen az elmúlt 5 év volt. Az biztos, hogy rengeteg ötletünk van arra, hogy még több igazán érdekes tartalmat állítsunk elő, legyen szó szövegről, hangról vagy éppen videóról. Igen, ez például azt jelenti, hogy idővel szeretnénk majd saját podcastot indítani, de ennél közelebbi, hogy még ebben az évben tervezzük a hírlevél-szolgáltatás beindítását.

Ahogy a világ dolgait elnézzük, szinte biztosan egyre inkább előtérbe kerülnek a globális felmelegedéssel és a környezetvédelemmel kapcsolatos témák (Zöld) helyi szinten is. Szóval egészen biztosan nem fogunk unatkozni a jövőben sem.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek