Ilyen egy lecsó újragondolva...Ilyen egy lecsó újragondolva...
A fehér húsú paprika, a lédús paradicsom és a friss máj előkészítve várakozott a konyhapulton. A Perté Bistro szakácsa pillanatok alatt kellemes ragut főzött belőlük, és gusztusos tócsniba töltötte a finomságot. A tálalásra is figyelt. Egy kis hagymát, néhány karika roppanós paprikát tett az étel tetejére, hogy az éhes vendég szeme is jóllakjon. A végén bőségesen meglocsolta illatos pirospaprikás-fokhagymás tejföllel, ami kiemelte a klasszikus, lecsós ízvilágot.
Szollás Balázs, a hely üzletvezetője elmondta, hogy a Lecsófesztivál köztudottan nagyon népszerű rendezvény a városban, amire a bisztró ezzel az újragondolt klasszikussal készül: „Péntektől vasárnapig mindig szoktunk olyan étellel készülni, ami kapcsolódik valamilyen eseményhez, ünnephez, és nem szerepel az étlapon. Ez azért fontos, mert a vendégek egyre inkább igénylik a változatosságot.”
Az étel megalkotása előtt összeül a konyhai csapat, hiszen olyan alapanyagokkal kell dolgozniuk, hogy a végeredmény minőségi, de mindenki számára megfizethető legyen, plusz a fogás – egy pici csavarral – illeszkedjen a hagyományos, magyaros vonalba. Aztán elkészítik az ételt, amit az üzletvezető és a felszolgálók is véleményeznek. Ha a többségnek ízlik, akkor hétvégi ajánlatként a vendégek is megkóstolhatják. Ha nagyon népszerű lesz az étel, akkor az állandó étlapra is felkerül.
Az üzletvezető kiemelte, hogy a vendégek egyre inkább igénylik a minőséget, legyen szó menüről vagy éppen egy à la carte ételről. Minden esetben száz százalékot kell nyújtani, attól függetlenül, hogy a vendég mennyit költ.
A közösségi média világában elég csak egyszer hibázni, és az illető már teszi is ki a véleményét a Facebookra, amit az ismerősei elolvasnak, és még meg is osztanak. Ezért is figyelnek oda a legapróbb részletekre, mint például a tálalásra, hiszen a fiatalabb, huszonéves korosztály szívesen jelentkezik be egy étteremből, és fényképezi le a limonádéját, a koktélját, a kávéját, az ebédjét vagy éppenséggel a vacsoráját.