7 évnél régebbi cikk

Egy szuper dresszing házi majonézből
Fehérvár Médiacentrum fotójaEgy szuper dresszing házi majonézből

Mai rovatunkban egy nagyon finom dresszing receptet mutatunk nektek, házi készítésű majonéz alapból indulunk ki, ezt fogjuk felturbózni lilahagymával, csemegeuborkával és tárkonnyal.

Az első képen a dresszing hozzávalóit láthatjátok:

A pontos arányok:

2 darab tojás, 2 teáskanál mustár, 2 teáskanál citromlé, 3 evőkanál porcukor, egy csipet só, 3 közepes csemegeuborka, 1 közepes fej lilahagyma, 1 szál tárkony

A recept:

Az olajat, mustárt, porcukrot, citromlevet és a tojásokat egy tálba öntjük, megszórjuk egy csipet sóval, majd robotgéppel összedolgozzuk, ha túl híg lenne valami miatt, további olaj hozzáadásával keményebb állagot tudunk elérni.

Néhány perc keverés után el is készült a majonézünk, csak természetes alapanyagokból.

Ezután hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, lilahagymát, csemegeuborkát és elkeverjük, majd 1-2 órát, vagy egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

A tálalás már, mindenkinek a saját képzeletére van bízva, egy biztos, ezzel a cheddar sajtos, Fekete-erdei sonkás megoldással nem lehet mellé nyúlni!

Jó étvágyat!

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek