Zöldséges pizzamuffin recept: könnyen összedobható falnivaló, amit garantáltan az egész család imádni fogZöldséges pizzamuffin recept: könnyen összedobható falnivaló, amit garantáltan az egész család imádni fog
Szinte biztos vagyok benne, hogy a legtöbben élnek-halnak a különböző ízesítésű és ellenállhatatlan küllemű muffinokért. Na, a pizzáról meg aztán ne is beszéljünk... nincs olyan ember a Földön, akinek ne futna össze a nyál a szájában egy ízig-vérig olaszos, korong formájú tésztacsodától. Ugye, hogy ugye?
Ám amikor megláttam a számomra eddig teljesen ismeretlen kifejezést, a pizzamuffint, ezerrel beindult a fejemben a matek: azt mégis hogyan?
Persze a megoldás sokkal egyszerűbb, mint azt elsőre gondoltam volna: adott egy muffinsütő, amibe tortillalapokat kell szépen beleoktrojálni, majd mindenféle pizzára való finomsággal megtölteni azt.
Hogy minél tovább kitartson a nyárra tökéletesített bombaforma, zöldséges pizzamuffin recepttel készültem (kis kuktáim segítségével), amely annyira könnyen és gyors, hogy művészet lenne elrontani - na, meg kihagyni!
Hozzávalók
- 1 csomag nagyobb tortillalap
- 20 dkg sajt
- 40 dkg fagyasztott zöldségmix
- 10 dkg virsli
- 1 dl ketchup
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet bazsalikom
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
Elkészítés
- Első körben egy kis lábasban puhára főzzük a zöldségmixet, közben olajazzuk ki a tizenkét darabos muffin sütőformát.
- Ezután elő az óriási tortillákkal, amelyeket vágólapra (vagy valami kemény felületre) fektetjük, majd egy teljesen átlagos méretű csésze segítségével egyenletes kör alakra vágjuk és kibéleljük velük a sütőformát, úgy, hogy az oldalára is bőven jusson. Egy zacskó tortillával két tizenkét férőhelyes sütőformát tudunk beborítani.
- A ketchupot összekeverjük a zöldfűszerekkel, illetve ha szeretnénk, akkor itt jöhet képbe a só és a bors is természetesen mindenki saját ízlésére bízva az adagolást.
- Ha megvan a szósz, akkor finoman kikenjük vele a tortillákat, majd kibéleljük párolt zöldséggel úgy, hogy körülbelül háromnegyedéig legyen tele (ha sok a cucc, akkor a sütés kipotyoghatnak belőle az értékes hozzávalók).
- Az üresen maradt részre sajtot reszelünk (ezt semmiképpen se spóroljuk ki, hadd szóljon az a reszelő!), majd a tetejét megszórjuk az előtte gondosan felvágott virslidarabkákkal.
- Ekkor a 190 fokra előmelegített sütő veszi át a főszerepet, amelyben 10-15 perc alatt készre sütjük az ínycsiklandozó csodákat. És tadamm, kész is a zöldséges pizzamuffin!