3 évnél régebbi cikk

Zöldséges pizzamuffin recept: könnyen összedobható falnivaló, amit garantáltan az egész család imádni fog
Zöldséges pizzamuffin recept: könnyen összedobható falnivaló, amit garantáltan az egész család imádni fog

Hogy mi? - Valami hasonló volt nekem is az első reakcióm, amikor böngészés közben megpillantottam a zöldséges pizzamuffint. Majd miután átfutottam a receptet, akkor jött a felismerés: annyira gyors és egyszerű az elkészítése, hogy ezt még akár a kezdő konyhatündérek (mint én) is simán össze tudják dobni.

Szinte biztos vagyok benne, hogy a legtöbben élnek-halnak a különböző ízesítésű és ellenállhatatlan küllemű muffinokért. Na, a pizzáról meg aztán ne is beszéljünk... nincs olyan ember a Földön, akinek ne futna össze a nyál a szájában egy ízig-vérig olaszos, korong formájú tésztacsodától. Ugye, hogy ugye?

Ám amikor megláttam a számomra eddig teljesen ismeretlen kifejezést, a pizzamuffint, ezerrel beindult a fejemben a matek: azt mégis hogyan?

Persze a megoldás sokkal egyszerűbb, mint azt elsőre gondoltam volna: adott egy muffinsütő, amibe tortillalapokat kell szépen beleoktrojálni, majd mindenféle pizzára való finomsággal megtölteni azt.

Hogy minél tovább kitartson a nyárra tökéletesített bombaforma, zöldséges pizzamuffin recepttel készültem (kis kuktáim segítségével), amely annyira könnyen és gyors, hogy művészet lenne elrontani - na, meg kihagyni!

Hozzávalók

  • 1 csomag nagyobb tortillalap 
  • 20 dkg sajt 
  • 40 dkg fagyasztott zöldségmix 
  • 10 dkg virsli
  • 1 dl ketchup 
  • 1 csipet oregánó 
  • 1 csipet bazsalikom 
  • 1 evőkanál olaj 
  • só, bors

 

Elkészítés

- Első körben egy kis lábasban puhára főzzük a zöldségmixet, közben olajazzuk ki a tizenkét darabos muffin sütőformát.

- Ezután elő az óriási tortillákkal, amelyeket vágólapra (vagy valami kemény felületre) fektetjük, majd egy teljesen átlagos méretű csésze segítségével egyenletes kör alakra vágjuk és kibéleljük velük a sütőformát, úgy, hogy az oldalára is bőven jusson. Egy zacskó tortillával két tizenkét férőhelyes sütőformát tudunk beborítani.

- A ketchupot összekeverjük a zöldfűszerekkel, illetve ha szeretnénk, akkor itt jöhet képbe a só és a bors is természetesen mindenki saját ízlésére bízva az adagolást.

- Ha megvan a szósz, akkor finoman kikenjük vele a tortillákat, majd kibéleljük párolt zöldséggel úgy, hogy körülbelül háromnegyedéig legyen tele (ha sok a cucc, akkor a sütés kipotyoghatnak belőle az értékes hozzávalók).

- Az üresen maradt részre sajtot reszelünk (ezt semmiképpen se spóroljuk ki, hadd szóljon az a reszelő!), majd a tetejét megszórjuk az előtte gondosan felvágott virslidarabkákkal.

- Ekkor a 190 fokra előmelegített sütő veszi át a főszerepet, amelyben 10-15 perc alatt készre sütjük az ínycsiklandozó csodákat. És tadamm, kész is a zöldséges pizzamuffin!

Borítókép: Pál Loránd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek