7 évnél régebbi cikk

Stresszes heted volt? Gyógyítsd magad relaxációval és a világ csodáival
Fehérvár Médiacentrum fotójaStresszes heted volt? Gyógyítsd magad relaxációval és a világ csodáival

Túlterhelted az agyad a héten? Vagy zűrös, stresszes időszakon mész keresztül? A hétvégéid is zsúfolásig vannak teendőkkel? Akkor itt az ideje kikapcsolni. Ezt sokan utazással, új élményekkel, esetleg alvással, egy kedvenc sorozat újranézésével próbálják megvalósítani. Ha erre nincs lehetőséged, akkor se bánd: hoztunk néhány relaxációs videót, amikkel nem csak újra beléd költözhet az élet, de annyira megnyugtató hatásúak, hogy biztosan jól fogsz aludni éjszaka. Üdülj fel a világ mindenféle csodájával!

Egy világ a felszín alatt

Ha van vagy volt már akváriumod, vagy jártál tropicariumban, tudod milyen megnyugtató érzés csupán nézni a vízben békésen úszkáló halakat. Na most képzeld el ezt az élményt valódi méretekben. Nem számít, hogy nem vagy búvár, így is el tudjuk hozni neked a víz alatti csodát.

Az emberi találékonyság

A mai civilizáció minden eleme abból származik, hogy az embernek sikerült annyira megismernie környező világát, hogy végül uralni tudta azt, ezzel együtt saját sorsát is. Egy színház renoválása az emberi szellem és tudomány legszebb példája.

Zene a napról

A Nightwish zenekar kevés lassú és lírai számmal rendelkezik, de ami van, az megéri az újra és újra hallgatást. A Sleeping sun, vagyis Alvó nap az együttes leggyönyörűbb zenéi közé tartozik.

Egy forma születése

Kreativitás, ügyesség, képzelet, tehetség. Azt hiszem, ezzel a négy szóval lehet a leginkább definiálni a művészetet. Fantasztikus, hogy egy marék agyagból mi minden születhet, edények, portrék, modellek; de még akár egy Holdat ugató farkas is.

 Az internet csodája

Az internetről sok rossz dolgot el lehet mondani, de ugyanakkor sok jót is - elvégre ez utóbbiak miatt találták fel, ezért lett népszerű és elterjedt. Csodái közé tartozik például az is, hogy könnyűszerrel tehetsz sétát az erdőben anélkül, hogy elhagynád a szobádat. És igen, ez már igencsak megközelíti az igazi élménykor átélt érzést,de azért ne csináljunk ebből rendszert.

Így készül egy festmény

Ahogyan az amorf anyagokból készíthetünk konkrét formákat, úgy szintén lenyűgöző, ahogy a fehér vászon egyszerre megtelik színekkel, látvánnyal. Ahogy peregnek a képek, izgulsz, hogy vajon mi lesz ebből, míg végül egyszerre előtted áll a kész mű, és elönt a nyugalom érzése. 

A hangszer varázsa

Korunk egyik örök vitája: az elektronikus zene igazi zene? Lehet-e hangszer nélkül zenélni? Mára elfogadták ennek igazságát, és ezt nem is kívánom megcáfolni. De amikor megszólal egy cselló - ennek a hangszíne áll a legközelebb az emberi hanghoz egyébként -, az egy rendkívüli élmény. Csak dőlj hátra és élvezd.

Tábortűz

 A tinikor és egyéb táborozós élmények főszereplője a tábortűz, a körben ülő barátok, az ének, a gitár. A tűz pattogása, a lángok narancsos színe, az áramló meleg valahogy minden érzékünkre nyugtatóan hat. Nézése működő radiátor mellett ajánlott, de ha erre épp nincs mód, akkor az emlékeidből hívd elő a bőrödet simogató hő érzését.  

Madártávlatban

Maga a Nickleback-szám nem éppen relaxációs élmény (What are you waiting for, avagy Mire vársz), de a videót nézve szinte magunk is úgy érezzük, repülünk. A szél süvít arcunkba, előttünk a végtelen láthatár, és egyszerre magunk mögött hagytunk mindent, ami nem fontos. A sport egyébként is megnyugtat, legyen szó futásról, síelésről, amikor a tájjal együtt a gondok is elsuhannak és kitisztul a fejed. 


Így forog a föld

A mindennapokban kevéssé jut eszünkbe az a nyilvánvaló tény, hogy nem mi vagyunk a legnagyobbak ezen a világon. Pedig így van, és hogy ezt bizonyítsuk, íme egy élő videó a Föld forgásáról. Így már jóval kisebbnek tűnik minden probléma.

 Állati béke

Az állatok közelsége szintén nyugtatóan hat idegrendszerünkre. Békés tekintetük, puha szőrük, bújós természetük, kiegyensúlyozott mozgásuk és természetes illatuk mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban érezzük magukat. A lovak esetében ez különösen igaz. Átvágtázni velük egy réten, vagy csak nézni a ménes száguldását olyan élményét adja a szabadságnak, amit ezen a bolygón kevés dolog.

Szerelem

Találkozol egy sráccal vagy lánnyal, beszélgettek és egy idő után elönti mellkasod a melegség érzése. Ha újra találkoztok szíved gyorsabban ver, arcod kipirul, és ilyenkor kezdesz el dadogni, fura módon röhögcsélni. Hasonló történik egy guszta desszert vagy étel láttán, és amikor egy új élményt tapasztalsz meg, vagy amikor meghallasz egy jó zenét. A szerelem sokféle lehet. És ezért érdemes élni.

 Kérjük vissza a nyarat!

Nem  sokan vagyunk, akik tudnak hullámokon lovagolni, közismertebb nevén szörfölni, de ennek a videónak a láttán egyből képesnek érezzük rá magunkat. Ide a szörfdeszkát, hadd pihenjek egyet a tenger lágy hullámain, a szabad ég alatt!

Így élünk mi

És elérkezett az ideje annak, amikor megcáfolom egyik korábbi kijelentésemet: az elektronikus zenével is egészen fantasztikus hangokat, dallamokat lehet megszólaltatni. Jean-Michel Jearre ennek a műfajnak a mestere, a videó pedig kiválóan megmutatja pörgős életmódunkat. Ha már bekómáltál az eddigi relaxációs videóktól, akkor itt az ideje, hogy kicsit magadhoz térj, felébredj.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek