7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Piramis-koncert, botanikai séta a Károlyi-kastélyban és mozikban a Legendás állatok és megfigyelésük
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Piramis-koncert, botanikai séta a Károlyi-kastélyban és mozikban a Legendás állatok és megfigyelésük

A most következő hétvége jelszava a természet. Hogy miért? Egyrészről lesz botanikai séta a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, másrészről egy gyerekprogram keretében a kicsik megtudhatják, mi mindenre lehet újra felhasználni egy kiürült műanyagpalackot. Mindehhez vegyük még hozzá a varázslatos természetet a Legendás állatok és megfigyelésük című filmből, az Alvin és a mókusok-koncertet, a Piramis együttes nagy visszatérését, hogy a nyugodt életmódot szolgáló stresszkezelő tanfolyamról ne is beszéljünk. Ezeken túl hoztunk még egy fotóművészeti kiállítást és egy kosárladba bajnoki mérkőzést is.

Retro: Piramis-koncert
Mikor? november 19., szombat 19:00-22:00
Hol? Fezen Klub

A legendás zenekar egykori énekesét, Révész Sándort és Závodi János szólógitárosát hallhatják a hétvégén újra a rajongók! Az ezévi turné célja, hogy a dalok lehetőleg az eredeti formában, az eredeti hangon szólaljanak meg. A két nagyágyú maga mellé vesz fiatal zenészeket is, és velük együtt szólaltatják meg a 70-es és 80-as évek ikonikus Piramis-dalait. Az akciós áron vásárolható jegyek már elfogytak, elővételben 4500, a koncert napján 4990 forintért válthatjuk ki a belépőt. Pontos információkat a koncert Facebook oldalán találsz. 

Természet: Botanikai séta a Károlyi-kastély parkjában
Mikor? november 20., vasárnap 14:00
Hol? Fehérvárcsurgó, Károlyi-Kastély

Miért is tartják az őszt a kirándulás évszakának? Egyrészt a finom, friss és kissé hűvös levegő miatt, amit a természetben lehet a legjobban kiélvezni. Másrészt, bár a fák ágai már csupaszok, igazi életérzés a földet borító, ezer színű avarban sétálni. Ráadásul ha mindehhez nem egy erdő, hanem egy rendezett, különleges növényekkel teli kastélypark társul, akkor kiváló játék elképzelni, hogy a kastélyban lakó arisztokrataként ugrottunk ki sétálni egyet. E séta megtételére ez lesz utolsó előtti alkalom december 18. előtt. A parkban Imre Gábor agrármérnök vezet körbe, regisztráció ajánlott, további információ pedig a kastély honlapján található.

Lélek: Hogyan szabadulhatunk meg a stressztől? Gyakorlatok mindennapokra
Mikor? november 20., vasárnap 14:00-19:00
Hol? Kairosz Kultúrműhely (Megyeház utca 22/a) 

Általánossá vált az, hogy a munkahelyeden, a suliban valaki vagy valami felhúzza az agyad? Reggel gyomorgörccsel indulsz el otthonról, este pedig azt kívánod, bár sose kelne fel a nap? Nos, akkor igencsak stresszes életmódot élhetsz, amin itt az ideje - és az ehhez való program - változtatni. A vasárnapi fél napos, egészen pontosan öt órás tanfolyam során hasznos ismeretekkel és gyakorlatokkal gazdagodhatsz, melyekkel sikeresen legyűrhető a mindennapi idegbaj és megőrizhető a testi, lelki, szellemi egészség. A tanfolyam díja felnőtteknek 3000, diákoknak 2000 forint, további információt az esemény Facebook oldalán találhatsz. 

Sport: Alba Fehérvár vs. Vasas Budapest bajnoki mérkőzés
Mikor? november 19., szombat 19:00
Hol? Alba Regia Sportcsarnok

Eddig csak egy veresége van az Alba Fehérvárnak a férfi kosárlabda bajnokságban, és ez a szám nagy valószínűséggel a szombati bajnoki mérkőzés után sem változik. Az utóbbi hetekben ugyanis, legyen szó bajnoki meccsről vagy nemzetközi kupamérkőzésről, egyszerűen nem tudtunk hibázni. Szombaton ráadásul a bajnokság egyik újonca, a budapesti Vasas érkezik a Gáz utcába, akik az eddigi hat mérkőzésükből csupán egyet tudtak megnyerni. A papírforma alapján tehát biztos fehérvári győzelemre számíthatunk, és ha még közelebbről nézzük azt a papírformát, akkor talán az is kivehető, hogy kosarasaink nagy pontkülönbséggel is nyerhetnek. 

Vasas elleni meccsre készül az Alba Fehérvár (Fotó: Alba Fehérvár Facebook-oldal)

Gyerek: Ne dobd ki, gondold újra!
Mikor? november 19., szombat 19:00
Hol? Vörösmarty Mihály Gyermekkönyvtár

A klímaváltozás mostanra igencsak égető, globálissá nőtt probléma, egyre inkább hívják fel rá a figyelmet. Sok minden múlik a következő generáción is, hiszen ha ők is jó irányba terelik a dolgokat, akkor talán megmenthető a Föld élővilága. Ezért érdemes gyerekeinknek már kiskorukban is megtanulniuk, mit jelent az újrahasznosítás, hogy a palackokat és üvegeket bizony már külön kell gyűjteni, sőt, akár saját otthonunkban is ezer féle módon felhasználhatjuk ezeket ahelyett, hogy mindig vadonatúj lakásdíszt, játékot, eszközt vásárolnánk és csak halmoznánk a kacatokat. A Ne dobd ki, gondold újra! kézműves programon most PET-palackból készíthetünk cápa figurát. További információ a könyvtár Facebook oldalán. A fehérvári program persze a felnőtteknek is hasznos tudást tartogat, az alábbi videóban vázát készítenek egy flakonból.

Kiállítás: Képpárok/Székesfehérvár 2016 
Mikor? november 18 - február 5.
Hol? Városi Képtár - Deák Gyűjtemény

Fotókiállítás nyílik Vékás Magdolna képeiből. A művésznő fotóinak különlegessége a régi fototechnikák alkalmazásában rejlik, 1988 óta leggyakrabban cianotípiával, albuminnal és sópapírral dolgozik. A pénteki kiállításmegnyitóról az esemény Facebook oldalán olvashatsz. 

Képpárok/Székesfehérvár 2016 (Fotó: Városi Képtár - Deák Gyűjtemény)

Koncert: Alvin és a mókusok
Mikor? november 18., péntek 21:30
Hol? Fezen Klub

Igazi dübörgős punk zenével jön az Alvin és a mókusok a Fezen klubba. Ugrálás, pogózás, éneklés megengedett és elvárt. A kapunyitás 20 órakor lesz, 20:30-kor kezd az előzenekar, a No Last Page, majd 21:30-tól egészen éjfélig bulizhatunk az együttes régi és új számaira. Jegyek elővételben 2000, a helyszínen 2500 forintért vásárolhatók, még több infót pedig az esemény Facebook oldalán találsz. Figyelem, az együttes dalszövege erősen 18 karikás. 

Mozi: Legendás állatok és megfigyelésük
Bemutató: november 17.
Hol? Cinema City Alba

J.K. Rowling varázsvilága folytatódik, csak ezúttal Göthe Salamander karakter kalandjaival, London helyett pedig New York-i helyszínnel. A bestiák és bűvös fenevadak szakértő professzora a muglik között élő varázsszörnyeket keresi. Vajon sikerül mindezt feltűnés nélkül véghez vinnie és megőrizni a mágusok létezésének titkát? A történet Harry Potter születése előtt 70 évvel játszódik, de feltűnik benne Dumbledore és Grindelwald is, valamint olyan színészek, mint Colin Farell és Jon Voight, a főszerepben pedig Eddie Redmayne. A forgatókönyvet maga J.K. Rowling írta. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek