7 évnél régebbi cikk

Küldj te is adventi üdvözletet Keller Jánossal!
Fehérvár Médiacentrum fotójaKüldj te is adventi üdvözletet Keller Jánossal!

Különleges riporter interjúvolja meg az embereket advent utolsó hétvégéjén a Városház téren. Az FMC mikrofonja mögött ugyanis ezúttal Keller János színművész áll majd. Az ő segítségével mindenki jól beleküldheti adventi kívánságait az éterbe.

És valószínűleg válaszol is az érdeklődő kérdésekre. Én például megkérdeztem tőle, hogy hogyan készül a karácsonyra és elárulta: míg anyósa elkészíti a fantasztikus ünnepi ételeket, addig az ő feladata megteremteni azt a hangulatot, amely lehetővé teszi, hogy békében és boldogságban ünnepeljenek. Fia születése óta, vagyis 16 éve hagyomány, hogy advent első vasárnapján díszítik fel a lakást és az is, hogy nem csak karácsonykor, de a várakozási időszakban is hallgatnak karácsonyi zenét, vagy olvasnak karácsonyi verseket.

Ilyenkor őt nem színészként kezeli a családja, nem is úgy olvas fel egy otthon, mint egy fellépésen. Mint mondja, az otthoni légkör sokkal szabadabb a színpadinál. Ha például úgy gondolja, hogy egy gondolatnak súlya van, megáll a szavalásban és a családtagokkal közösen kibeszéli azt. Ezt egyébként mindenkinek tanácsolja a színész, véleménye szerint ugyanis nagyon értékes pillanatok azok, amikor csend van a lakásban, nem megy a TV, hanem inkább egymással beszélgetnek a család tagjai. 

Az ünnepi készülődésen kívül Kellernek a fellépések terén is folyamatosan vannak feladatai, az adventi időszak alatt például sok jótékonysági szerepet vállal. Nemrég például Váradi Eszter Sárával léptek fel a Városház téren, de énekeltek már árva gyerekeknek is.

Mindezek mellett pedig még magával is kell foglalkoznia a színésznek. Mint megtudtam, az utóbbi hónapokban tudatosan "dolgozik magán". Igyekszik lepakolni azokat a terheket és sérelmeket, melyek őt érték élete során és azt vallja, mindenkinek saját magán múlik, hogy mennyire könnyíti meg a saját életét. Ezt tapasztalatból mondja, de hozzáteszi, nagy szerencséje van a szakmájával, hiszen azt csinálja, amit szeret, amiért rajong. Így lehetősége van például arra is, hogy kijátssza magából az indulatot.

No, de a lényeg: aki találkozni szeretne a művésszel, az szombaton megtalálja őt 14-16 óra között a város karácsonyfájánál. Segítségével pedig bárki küldhet adventi üzenetet szeretteinek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek