7 évnél régebbi cikk

75 éves a Vidi - Egy órás film készült a fociklub történetéről
Fehérvár Médiacentrum fotója75 éves a Vidi - Egy órás film készült a fociklub történetéről

Fennállásnak 75. évfordulóját ünnepli idén a Vidi. A kétszeres magyar bajnok, UEFA-kupa döntős fociklub történetéről közel egy órás film készült, amely csütörtök este óta érhető el a Youtube-on. Ha van most 53 perced, akkor a cikk alján nálunk is megnézheted.

1941-ben alapították meg Székesfehérváron, akkor még Vadásztölténygyár SK néven a város legismertebb fociklubját. 1968-ban vette fel a Videoton SC nevet az egyesület és több névváltoztatás után 2009 óta szerepel ismét ezen a néven a klub az NB1-ben. Aki viszont a klub szurkolója, az mindig is Vidinek hívta a csapatot, hiába volt éppen Parmalat FC vagy Fehérvár FC a klub neve. 

A Videoton FC tervei szerint csütörtökön este 19 óra 41 perckor tette volna elérhetővé az egyesületről készült közel egyórás filmet, de technikai gondok miatt a premier csúszott egy kicsit. A várakozás azonban megérte, mer egy tényleg alapos, színvonalas filmet készítettek. A Youtube-on ezt írták hozzá bevezetőnek:

"A közel egy órás videóban - az eddig sosem látott képsorok mellett - a teljesség igénye nélkül jelennek és szólalnak meg a klub legendás alakjai, köztük Fejes Gábor, Szabó József, Csongrádi Ferenc és az UEFA-csapat mestere, Kovács Ferenc is. Sőt, szurkolóink mellett az újkori sikerek meghatározó szereplői is örömmel álltak a kamera elé, így többek között dr. Mezey György, Paulo Sousa, Joan Carrillo, Sándor György és Nemanja Nikolics is segített nekünk felidézni a Vidi emlékezetes időszakait."

Ez pedig maga a film. Kösz az eddigieket és boldog szülinapot, Vidi!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek