7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Esküvő kiállítás, Városi Diákbál és Kincs, ami nincs
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Esküvő kiállítás, Városi Diákbál és Kincs, ami nincs

Rögtön itt is van január második hétvégéje. A rutinosok már helyesen használják az "idén" és "tavaly" szavakat, nem keverik őket. Ennek örömére meg is jött az IDEI első hó, tehát elő lehet ásni a szánkókat, mert a következő napokban értelmes mennyiségű havat várnak a szakemberek Fehérvárra is. Ha ez a program nem tetszik, semmi baj: ajánlónkban mozi, esküvő kiállítás, aquafitness és pókerverseny is szerepel.

Kiállítás: Esküvő Kiállítás
Mikor?: Január 14-15., 10:00-
Hol?: Novotel Hotel

Az esküvői szezon csak a tavasz végén durran be igazán, de az előkészületek már nagyjából a vége felé közeledhetnek. Ha nem, akkor itt a lehetőség bepótolni, ami eddig elmaradt. A hagyományosan január elején esedékes fehérvári Esküvő Kiállításon ott lesz mindenki, aki csak egy centiméternyit is hozzá tud adni ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön a nagy nap. Ha pedig még nincs meg a döntés, csak érlelődik, akkor ez a két napos kiállítás lehet a végső lökés, hogy megtegyük az életünk hátralévő részét (remélhetőleg) bearanyozó lépéseket.

Esküvői torta a tavalyi kiállításon (Fotó: eskuvokiallitasfehervar.hu)

Bál: Városi Diákbál
Mikor?: Január 13., 19:00-24:00
Hol?: Művészetek Háza

A hírek szerint előzetesen minden belépő elkelt már az idei Városi Diákbálra. Tehát ha a 2017-est már nem is tudjuk ajánlani, akkor inkább felhívjuk a figyelmet arra, hogy jövőre is lesz ilyen - méghozzá akkor már zsinórban a negyedik. Amiről idén tutira lemarad az, akinek még nincs jegye: a Fantom zenekar fellépése, bálkirály és bálkirálynő választás, tombola, DJ Revolution szettje. De ami mindezekenél sokkal jobb lesz: a város diákjai egy helyen buliznak egy hatalmasat. Biztosan lesznek első csókok, meg másodikak is és legalább egy új szerelem születésére is komolyabb pénzt mernénk feltenni.

Szerencse: Pókerverseny
Mikor?: Január 13., 20.00
Hol?: Royal Flush Póker Klub

Mikor, ha nem az év egyik előzetesen legszerencsétlenebbnek vélt napján tegye próbára a szerencséjét az ember? Persze, aki azt hiszi, hogy a póker szerencsejáték, az még nem próbálta, hanem csak a Korda-féle tévéközvetítésekből értesült arról, hogy van egy ilyen kártyajáték. Fehérváron egy helyen, a Gyár utcai Royal Flush Póker Klubban tudjuk összemérni a tudásunkat másokkal - ha leszámítjuk a baráti pókerpartikat. Szóval ha valaki egyszer kipróbálná magát, a játékhoz nélkülözhetetlen szerencséjét, de sokkal inkább a tudását, akkor például megteheti ezt péntek 13-án is.

Ász és király: egyik legerősebb indulókéz a pókerben (Fotó: pecsma.hu)

Mozi: Énekelj!
Mikor?: December 22-től
Hol?: Barátság Mozi, Cinema City Alba

Ha nem a Zootropolis, akkor biztosan az Énekelj! nyeri az idei Oscar-díjat az animációs filmek között. Bár már december 22-én bemutatták, idáig mindig olyan jó volt az újdonságok felhozatala, hogy nem tudtunk írni róla. De majd most! Bár ezen a héten is van egy nagy blockbusternek szánt film a mozikban (Utazók), azt most inkább csak megemlítjük, de teljes szívvel a Buster Moon nevű koala által igazgatott színházba szervezett énekversenyt ajánljuk mindenkinek. Igazi könnyed családi, baráti, csajozós, pasizós film, a poénok működnek és nem akar nagy világmegfejtés lenni, csak egy laza 108 perc. Arra pedig tökéletesen jó.

Mozi: Kincs, ami nincs
Mikor?: Január 14., szombat, 18:15
Hol?: Barátság Mozi

Bár már 1981-ben elkészült, a magyar mozikban csak három évvel később, 1984. március 22-én mutatták be a Bud Spencer-Terence Hill duó talán legnépszerűbb filmjét. Így valószínűleg ezen cikk olvasói között is jóval többen vannak azok, akik az RTL Klub szombat délutáni műsorában találkoztak először Anluluval, a Puffin lekvárral és a nyugdíjas szamurájjal. Pedig egyszer talán érdemes lenne megnézni egyben, reklámszünetek nélkül is a magyar nép egyik legkedveltebb filmjét. Erre most szombaton a Barátság Moziban mindenkinek lehetősége is lesz.

Sport: VI: Aquafitness Ingyenes Nyílt Nap
Mikor?: Január 15., 14:00
Hol?: Csitáry G. Emil Uszoda

Azt mindig mindenki elmondja, hogy Fehérvár egy sportos város. Viszont kevés elhivatottabb edző dolgozik a városban, mint Rusznák Reni, aki remek aquafitness órákat tart az uszodában. Azon felül, hogy egy igazán jó, mindent átmozgató sportról van szó, igazi közösségi élmény is együtt mozogni az edző vezényszavaira. Aki nem hiszi, járjon utána, és menjen el vasárnap a nyílt napra.

Aquafitness a Csitáry G. Emil Uszodában (Fotó: fmc.hu)

Családi: Hógolyózás és hóember-építés
Mikor?: Január 14-15.
Hol?: A város parkjaiban

Pénteken már rendesen belehúzott az időjárás, a hétvégére pedig állítólag még több hó várható. Ha ez így van, akkor a kisebb-nagyobb dombokon kiválóan lehet majd szánkózni a hétvégén, és nem maradhat ki a hóemberek építése és a hógolyók dobálása sem. Ahogy a globális felmelegedés áll, célszerű minden másodpercnyi telet kihasználni, mert lehet, hogy a következő hétvégén már tombol majd a januári tavasz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek