5 évnél régebbi cikk

Club Le Grand XXL, LeBaron Club: ez van a fehérvári klubélet névmizériája mögött
·Kultbuli·Utolsó frissítés: undefined
Club Le Grand XXL, LeBaron Club: ez van a fehérvári klubélet névmizériája mögött
·Kultbuli·Utolsó frissítés: undefined

Nyáron bezárt a Club Le Baron a Szabadságharcos úton, ősz elején megnyitott a Club Le Baron XXL a Hadiárva utcában, majd néhány hét múlva átkeresztelték a helyet Club Le Grand XXL-re. Október 20-án pedig újra nyit a LeBaron Club az eredeti helyén. Hogy is van ez? Utánajártunk.

Aki követi a fehérvári éjszakai szórakozóhelyek eseményeit, annak néhány napja feltűnhetett egy poszt, amiben a hamarosan eredeti helyén, eredeti névvel újranyitó LeBaron Clubra hívják fel a figyelmet. 

Arra a klubra, ami kísértetiesen hasonló néven alig néhány hete zárt be, és még ennél is frissebb az őszi újranyitás élménye. Akkor most két LeBaron lesz a városban? Aligha. A Hadiárva utcába költözött egység időközben ugyanis nevet váltott. Ha kicsit zavaros lenne a történet, mindez így történt kronológiai sorrendben, utána pedig azt is elmagyarázzuk, hogy miért:

  • Július 15.: Terjedni kezd egy esemény a Facebookon, a Club Le Baron záróbulijának híre.
  • Július 21.: Az utolsó buli a strand mellett a Club Le Baronban.
  • Szeptember 1.: Megnyit a Club Le Baron XXL a Hadiárva utcában.
  • Szeptember 15.: A Club Le Baron XXL bejelenti, hogy a továbbiakban Club Le Grand XXL néven folytatják.
  • Szeptember 25.: Hamarosan eredeti helyén, eredeti nevén újra nyit a LeBaron Club - derül ki egy facebookos posztból.

A történet elég kacifántosnak tűnik, úgy gondoltuk, hogy a végére járunk. Először a fenti poszt tulajdonosát, Bognár Attilát kerestük.

– A hír igaz, október 20-án, vagyis két hét múlva szombaton nyitunk – mondta el a régi/új klub programszervezője. – A nyitóbulit még javában szervezzük, ezért is nincs részletes programunk. Terveink szerint a szombatokat egy-egy témára fűzzük fel, például latinos est, csajos buli, R&B est, dallamos clubhouse vagy classic house party, míg pénteken többféle elektronikus stílus is helyet kaphat. Az elrendezés marad, változik azonban a design és sokkal több ülőhelyet tervezünk: boxok, könyöklők és bárszékek is lesznek. Ezzel és a tervezett arculattal is leginkább az igényesebb közönséget szeretnénk megcélozni.

Bognár Attila azt is elárulta, hogy a hely az eredeti nevén nyílik meg, vagyis LeBaron Club lesz, nem pedig Club Le Baron, ahogy az elmúlt években. Az épület bérleti jogának tulajdonosa döntött úgy, hogy teljesen más felfogásban, elsősorban a prémium közönséget megcélozva nyitja újra a klubot, miután a nyár közepéig a helyet hat éven át üzemeltető csapat a Hadiárva utcai komplexumba költözött. Úgy látja, hogy nincs feszültség a két klub között, ráadásul eltérő közönséget is szólítanak meg. A programszervező szerint az élni és élni hagyni elv mentén működhet a dolog, és mindenki nagy sikerrel csinálhatja a saját dolgát.

Ahogy egy későbbi nyilvános posztjában fogalmaz:

Letisztulni látszik a város éjszakai élete, minden szórakozóhely megtalálta a saját célcsoportját 16-tól 50 éves korig, béke van, szeretet és örüljünk annak, hogy újra pezseg a város, vannak alternatívák és minden bulizni vágyó megtalálhatja a helyet, a zenei stílust, ahol jól érzi magát.

Megkérdeztük az eddigi Club Le Baron, majd Club Le Baron XXL, néhány hete pedig már Club Le Grand XXL néven futó hely üzletvezetőjét, hogyan látja a kialakult helyzetet. 

– A strand melletti épület főbérlője úgy döntött, hogy LeBaron Club néven nyitja meg újra a helyet – mondta Majtán Sándor. – Mivel mi nem veszekedni, vitázni vagy harcolni szeretnénk, hanem inkább szórakoztatni, ezért megváltoztattuk a saját klubunk nevét. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a váltás kicsit vissza fog vetni minket, de azon dolgozunk, hogy csak minimálisan befolyásolja a működésünket. Gyorsan meg kell ismertetni, el kell fogadtatni az új nevet a vendégeinkkel.

A Club Le Baron vagy LeBaron Club nevet az üzletvezető tudomása szerint nem tulajdonolja senki, így akár meg is tarthatták volna, de a viták elkerülése végett inkább lemondtak róla. Mint mondta: amikor hat évvel ezelőtt átvették a strand melletti szórakozóhelyet, akkor már nagyjából egy éve nem működött ott semmi, ők adták vissza neki a Le Baron nevet. 

Majtán Sándor a hamarosan nyitó új hely programszervezőjéhez hasonlóan úgy érzi, jobb a békesség és a két szórakozóhelynek nem kell feltétlenül egymásnak feszülnie. 

– Hál'' istennek az utolsó másfél évben minden klub beállt a saját stílusára, így nem is igazán konkuráltunk egymással. Ezért sem félek attól, hogy még egy helyet ne bírna el a város – zárta gondolatait a Club Le Grand XXL üzletvezetője. 

Egy biztos: a hétvégi bulizók csak jól járhatnak. Többen közülük úgy vélekedtek, mivel Fehérváron nincsenek igazán nagy távolságok, ezért az is elképzelhető, hogy egy-egy este alatt akár a Szabadságharcos útra és a Hadiárva utcába is elnéznek majd. Vagy még ennél is több szórakozóhelyre.

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek