7 évnél régebbi cikk

Saját ágyában hűlt ki egy 11 éves székesfehérvári cukorbeteg kisfiú
·Hírektragédia·Utolsó frissítés: undefined
Saját ágyában hűlt ki egy 11 éves székesfehérvári cukorbeteg kisfiú
·Hírektragédia·Utolsó frissítés: undefined

Saját ágyában hűlt ki egy 11 éves kisfiú Székesfehérváron. A cukorbeteg gyerek halálának ügyében a rendőrség nyomoz és teljes hírzárlatot rendelt el.

Az RTL Klub péntek esti Híradójában közölte egy 11 éves székesfehérvári kisfiú halálhírét. A gyerek a tévécsatorna információi szerint súlyos cukorbeteg volt, 37 éves édesanyjával élt egy házban szerény körülmények között. Holttestét az emeleti szobában, saját ágyában találták meg, vércukorszintje nagyon magas volt.

Az eset még január 9-én történt, nem tudni pontosan, hogy mi okozta a gyerek halálát.  Az ügyben a rendőrség teljes hírzárlatot rendelt el.

UPDATE: A tragédiával kapcsolatban Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szombat délelőtt az alábbi Facebook-posztot tette közzé:

"Megdöbbenéssel hallottam tegnap egy országos televízióban egy tíz nappal ezelőtti tragédiáról, amelyben egy kisfiú vesztette életét. Nem tudjuk, hogy egészségügyi vagy szociális ok játszott-e szerepet a tragédiában, esetleg emberi mulasztás. Értetlenül állok azonban azelőtt, hogy az oktatási és gyermekvédelmi intézményrendszer nem értesítette a város szociális ellátórendszerét, ahogy a családtól sem érkezett jelzés. Érthetetlen az is, hogy másfél hét után kapott csak tájékoztatást az önkormányzat a tragédiáról. Sajnos akármi is lesz az ügyben folyamatban lévő rendőrségi eljárás vége, az már nem adhatja vissza a kisfiút… Úgy érzem, az egész város osztozik a döbbent gyászban. Természetesen megkerestük az édesanyát, felajánlva a segítségünket, akár a temetésben is.

Segítséget kérni nem szégyen. Segíteni viszont igenis kell, de csak akkor lehet, ha eljut az adott probléma a szakemberekig és az intézményekig. A történteken már nem lehet változtatni, de mindenkit kérek, hogy figyeljen a környeztében élőkre, jelezze a szociális ellátórendszer bármely helyi képviselőjénél, ha segítséget igénylő embert lát környezetében – aki magától esetleg nem keresi a segítőket.

Az állami szervek vezetőitől pedig azt kérem, hogy az ilyen, egyébként állami hatáskörbe tartozó oktatási, gyermekvédelmi ügyekben is időben adjanak tájékoztatást. Nagyon sajnálom, hogy ebben az esetben ez nem történt meg. Ezek az ügyek mindig a helyi közösség ügyei, amelyet a város képvisel. Megillet minket a tájékoztatás, csak így tudunk tenni, segíteni."

A posztot itt érheted el a Facebookon:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók