7 évnél régebbi cikk

Hogyan született a Hernádi pont? - beszélgetés Hernádi Judittal
Fehérvár Médiacentrum fotója
toke.zsofia
Hogyan született a Hernádi pont? - beszélgetés Hernádi Judittal

Csütörtökön este a Vörösmarty színházban érkezett el az a pont, hogy a nézők betekintést nyerhessenek Hernádi Judit életébe. Az első perctől kezdve vele utazhattunk azon a hullámvasúton, amit visszaemlékezéseivel megidézett. Őszintén beszélt önmagáról, színházról, boldogságról és boldogtalanságról. Számos már jól ismert dal is felcsendült, amik az évek során elkísérték. Az előadás előtt beszélgettünk vele.

– Sokszor hallottam már, hogy olyan karakter bőrébe bújni, ami teljesen távol áll az adott személytől, egyszerűbb, mint olyasvalakit megszemélyesíteni, amilyenek mi is vagyunk. Nem volt gátlása abban, hogy néhol őszintén kimondja a saját igazságát?

– Tőlem egyszer megkérdezte az egyik ismerősöm,hogy "te miért mindig magadat játszod?". Én nem tudok mást játszani, ez az adott anyag, ezt ismerem és ezen ügyködöm. Csak azzal tudok foglalkozni, hogy velem mi van, és nagyon hálás vagyok a sorsnak, ha ezt más megnézi.

– Pelsőczy Réka rendezte az előadást. Korábban említette,hogy csak néhány éve ismerik egymást. Hol ismerkedtek meg, és mért pont vele szeretett volna együtt dolgozni?

– Először a Római vakációban dolgoztunk együtt, az Orlai Produkciós Iroda színházában, aztán a Mindent Éváról című előadásban, azt is ő vitte színre, ott ismertük meg egymást jobban és jó volt közösen dolgozni. Majd tett egy kijelentést, hogy szívesen csinálna nekem egy zenés estet, és gondoltam, visszaélek ezzel a mondatával. A munka úgy állt össze, hogy én vázoltam fel, mi legyen benne, hiszen mégis csak én ismerem a legjobban magamat. De a végeredményhez Réka szeme kellett, és persze még további külső segítségek.

Hernádi Judit a székesfehérvári előadás előtt (Fotó: Horváth Reni)

– Díva, bohóc, ember és színésznő - hangzik el az ismertetőben. Ezeket mind egyszerre testesíti meg, vagy mindennek megvan a maga helye és ideje?

– Ezt én írtam, ehhez nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. Így egyben vagyok ez én, mert részletekben csak ritkán létezem, de azért az előadás alatt, némileg szétválaszthatóak ezek a személyiségek.

– Vannak olyan pontok az előadásban, amire már a sokadik alkalom után jött rá, hogy mégsem így gondolja. Ezeket aztán meg is változtatja?

– Persze, folyamatosan vannak és lesznek is benne új dolgok, új gondolatok, ezeket egy kicsit át is szoktam alakítani néhol.

– Van olyan rituálé vagy bármilyen szokás, amit színpadra lépés előtt mindenképp megcsinál?

– Igen, megtanulom a szöveget! (nevet)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek