7 évnél régebbi cikk

Tetkó-mustra a Fehérvár Enthronersnél
·Sporttetoválás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaTetkó-mustra a Fehérvár Enthronersnél
·Sporttetoválás·Utolsó frissítés: undefined

A tetoválások szinte elválaszthatatlanok lettek manapság az emberektől, s kiváltképp a sportolóktól. Kis túlzással állíthatjuk, hogy nincs olyan versenyző, akin ne díszelegne valamilyen alkotás a különböző testrészén. A Fehérvár Enthroners maribori edzőtáborában a csapat négy tagjának tetoválásait lestük meg.

Csütörtöktől vasárnapig a szlovéniai Mariborban edzőtáborozik a Fehérvár Enthroners. A felkészülés alatt – a teljesség igénye nélkül – a csapat négy tetovált játékosát, Gerencsér Gábort, Borsó Bencét, Lekrinszki Márkot és Menyhárt Balázst kértük meg, hogy mutassák be kedvenc tetkóikat. 

A csapat játékos-edzőjének, Gerencsér Gábornak egy Szamoai ősi tetoválás díszíti a jobb felkarját. „A hawaii minta alapján készített tetkómat 2013-ban kezdtem el csináltatni, ami teljesen 2014-ben készült el. Számomra ez a tetoválás a családomról és az életemről szól, a múltam és a jelenem tükrében. Az alkotás felső része azt mutatja be, hogy a családom szent és sérthetetlen, míg az alsó részében a feleségemet és a jövendőbeli gyerekeinket is megtalálhatjuk. Azért ez a kedvenc tetoválásom, mert azt is bemutatja, hogy egy olyan küzdő vagyok, aki sosem adja fel.”

Gerencsér Gábor (Fotó: Simon Erika)

A Fehérvár Enthroners fiatal tehetsége, Borsó Bence a nagyapja emlékére készíttetett egy óriástetkót a jobb felkarján. „A nagypapám tiszteletére 2011-ben varrattattam először magamra egy Koi pontyot – érdekesség, hogy a Halak egyben a horoszkópom is. A japán eredetű minták nagyon szimpatikusak számomra, így egy cseresznyevirág is megtalálható a jobb karomon. Öt év után az elmúlt évben egy jobb minőségű tetoválással újravarrattattam ezeket a motívumokat. Emellett két idézet is megtalálható a karomon: „dare to dream big” (merj nagyot álmodni) és „I am bigger than my problems” (nagyobb vagyok, mint a problémáim).

Borsó Bence (Fotó: Simon Erika)

A gárda egyik új igazolása, az Eger Heroesből érkező Lekrinszki Márk két legkedvesebb tetoválásáról mesélt nekünk. „A bal felkaromon lévő alkotás a pályán lévő múltamat és jelenemet mutatja be. Még Németországban voltam légiós, amikor rám ragasztották a „gőzmozdony” becenevet, mivel szó szerint átrobogtam az ellenfelek irányítóin. Ehhez kapcsolódóan varrattattam magamra gőzmozdonyt, amin egyébként a korábbi egyesületem (Eger Heroes) címere és az általuk adott 75-ös mezszám is megtalálható. A másik legkedvesebb tetkó a jobb combomon található, amely egyrészt engem és a menyasszonyomat, illetve a nagyszüleimet ábrázolja, akikhez nagyon kötődök. A tőlük látott feltétel nélküli szeretetet kívánom az életem részévé tenni.”

Lekrinszki Márk (Fotó: Simon Erika)

Ki gondolná, hogy a mesefigurák is milyen nagymértékben hódítanak a fehérvári amerikai futballisták között? A gárda oszlopos tagja, Menyhárt Balázs legújabb tetkójával büszkélkedett el, amely legnagyobb meglepetésünkre a rózsaszín párducot ábrázolja. 

Menyhárt Balázs (Fotó: Simon Erika)

„Az alkotást elnézve, több olyan dolgot is észrevehetünk, ami közös vonás bennem és a rózsaszín párduc között. Ilyen többek között a vékony testalkatom. Emellett, aki ismeri a rózsaszín párducot, az tudhatja, hogy gonosz és akaratos – akárcsak én a pályán.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek