6 évnél régebbi cikk

Mentorokat keres a Szent Imre Iskolaház
Fehérvár Médiacentrum fotójaMentorokat keres a Szent Imre Iskolaház

Családias környezetben és kellemes, baráti munkakapcsolatokkal várja minden segítőkész önkéntes jelentkezését a Szent Imre Iskolaház. Ha értesz a gyerekek nyelvén és szeretsz segíteni, érdemes jelentkezned.

Böjte Csaba szerzetes közel öt éve hozta létre iskolaházát Székesfehérváron. A Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ez már a második ilyen kezdeményezése, az elsőt még 2011-ben Polgárdiban, Don Bosco Iskolaház néven nyitotta meg.

A napköziotthon szeretettel vár minden rászoruló gyermeket, hogy a játék és szórakozás mellett megtanuljon önellátó lenni: megtanul megfőzni egy ebédet vagy kertészkedni.

A szervezet segít a tanulásban is: a legtöbb bekerülő gyereknek nem volt sikerélménye az iskolában, ezért a mindennapi tanulással a módszert és a problémamegoldó képességet adják a kezükbe az intézetben. 

Mivel 20 gyerek mellett segítségre mindig van szükség, mentorokat keresnek délutáni munkára. Ha szereted a lurkókat, nem lesz megterhelő a feladat: hétfőtől csütörtökig egy-egy általános iskolás nebulót kell személyesen, a tanulásban kísérni, segíteni annyi ideig, míg a gyermek az iskolai feladataival elkészül.

Érdeklődni és jelentkezni Nagy Georginánál a nagy.georgina.dszfa@gmail.com e-mail-címen, vagy hétköznapokon 13–19 óráig a +36704264888 telefonszámon lehet, illetve a helyszínen, a Szúnyog utca 9-es szám alatt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek