6 évnél régebbi cikk

Vigyázat, csalók!
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Vigyázat, csalók!

Vissza nem térítendő pénzügyi támogatást ígérnek a legújabb internetes csalók a közösségi oldalakon. Ha nem vagyunk elég óvatosak, pillanatok alatt sok ezer embertől csalhatnak ki kezelési költség címén kisebb-nagyobb összeget.

Egy vissza nem térítendő pénzbeli támogatás soha nem lehet szabad felhasználású. Ha ezt az egy információt megjegyezzük, azzal már nagyon sokat segítünk magunknak, hogy ne essünk bele mi is a legújabb keletű internetes csalás csapdájába. A közösségi oldalakon ugyanis villámsebességgel terjed mostanában egy több ezer euró értékű szabad felhasználású, vissza nem térítendő támogatást ígérő lehetőség. Az ajánlattevők cserébe némi kezelési költséget és személyes információkat kérnek. Legyünk azonban óvatosak: mindenképpen hivatalos úton folyamodjunk bármiféle támogatásért, és gyanakodjunk, ha szinte semmi feltételhez nem kötik az elnyerését! A hivatalos pályázatoknak mindig van egy azonosítója, amire könnyedén rá is kereshetünk a www.palyazat.gov.hu vagy a www.kormany.hu oldalon.

Klér Zoltán pénzügyi tanácsadó a Fehérvár Televízió adásában hívta fel a figyelmet arra, hogy semmi esetre se higgyünk ezeknek a látványosan csábító ajánlatoknak. Ne adjunk pénz előre senkinek, és az adatainkkal is bánjunk óvatosan!

Részletek a Fehérvár Televízió adásában:

 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek