6 évnél régebbi cikk

Idén is bolondok lepték el a belvárost
Fehérvár Médiacentrum fotójaIdén is bolondok lepték el a belvárost

A tapasztalt fehérvári lakók már meg sem lepődtek a péntek reggeli főutcai hangzavaron. Május 5-én 22 végzős osztály vonult végig a Liszt Ferenc utcán, az évtizedek óta ebben az időpontban megrendezett össznépi bolondballagáson. Rossz idő ide vagy oda, a hangulat mindent vitt.

Ritkán lát az ember annyi bolondot ballagni a főutca macskakövén, mint május 5-én reggel. A terhes férfiak és transzvesztiták között szinte felüdülés volt rockereket és rabokat látni. Hangosan őrjöngve vonultak végig a főutcán, és különböző énekek skandálása mellett megjelenésükkel űzték ki a csipát a koránkelő járókelők szeméből. Csak egy gondolat törhette volna le a kedvüket, lehet utoljára bolondoztak így együtt a 2017-es végzős diákok. 

A csapatok nagy része este még szerenádozott, mégsem látszott rajtuk, hogy megviselte volna őket a koránkelés. Kicsattanó jókedvvel ugráltak, vonultak, aerobikoztak végig a Liszt Ferenc utcán egészen a Magyar Király Szállóig, ahol egy maximum kétperces produkciót kellett bemutatniuk a zsűrinek.

Mindenki nagyon odatette magát, hiszen a fődíj 100 000 forint volt, amit a bankettjük felejthetetlenné tételére használhatnak majd fel.

A sorszámrendszernek köszönhetően gyorsan váltották egymást a versenyzők a színpadon, a két fiatal műsorvezető is próbálta kicsit a hangulatot fokozni, viszont körülbelül a produkciók háromnegyedénél beütött a krach: eleredt az eső. Hirtelen olyan mennyiségű víz zúdult a technikára, hogy a hangosítás meghibásodott, és kénytelen volt a társaság átvonulni a színházba, a hátralévő két csapat nagy bánatára.

Az egyetlen mentsvárat a "terhes anyák" jelentették, ugyanis a csapatnál volt egy megafon, így a telefon hangerejét növelni tudták annyira, hogy a zsűri még éppen hallotta a zenét. Mivel az utolsó csapatnak az összes kelléke odalett a viharban, egy rögtönzött énekléssel oldották meg a kínos hiányosságot.

Talán az eső miatt létrejött helyzetnek, talán a csapatok ügyességének köszönhetően a zsűri döntésképtelen volt. Mivel a versenyszámok a maguk módján különlegesek voltak, és nem lehetett egymáshoz hasonlítani őket, egy váratlan döntéssel állt elő a bírálóbizottság. Ahelyett, hogy az első három csapatot jutalmazta volna pénzösszeggel, inkább szétdobta a nyereményt, és így mind a 22 nevező 25 ezer forint plusszal gyarapíthatta a bankettkasszáját.

A versenyzőkkel együtt nemcsak a tanáraik és a zsűritagok áztak, hanem a Fehérvár TV stábja is:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek