6 évnél régebbi cikk

Legyen-e Fehérvár Európa Kulturális Fővárosa?
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Legyen-e Fehérvár Európa Kulturális Fővárosa?

Most Te is beleszólhatsz, jelöljék-e Székesfehérvárt a 2023-as évben Európa Kulturális Fővárosa címére.

2023-ban ismét egy magyar város is lehet Európa Kulturális Fővárosa. Te is beleszólhatsz a döntésbe, hogy Székesfehérvár megpályázza-e ezt a címet. A következő hetekben több módon és felületen is lehetőséged lesz elmondani a véleményedet arról, hogy több mint ezeréves történelemmel, tartalmas hagyományokkal, színes kultúrával rendelkező koronázóvárosunk is szerepeljen-e a kulturális fővárosi cím jelöltjei között.  Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta: a kulturális intézmények vezetői, illetve a kulturális életben aktívan részt vevő civil szervezetek nagy része támogatja a lehetőséget.

Mivel jár az Európa Kulturális Fővárosa cím?

A kezdeményezés célja Európa kulturális sokszínűségének megőrzése és támogatása, valamint a nemzetközi figyelem és a megvalósuló fejlesztések révén a városok hosszú távú fejlődésének, nemzetközi arculatának erősítése. A cím elnyerésére pályázó magyarországi városok közül az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy független, az Európai Unió intézményei által kijelölt szakértői testület közreműködésével választja ki azt a települést, amely 2023-ban jogosult lesz az Európa Kulturális Fővárosa kitüntető cím viselésére.


A cím elnyeréséhez számos olyan beruházást kell megvalósítanunk, amelyet már egyébként is tervezünk, és biztosan szükség lesz ezen felül olyan vállalásokra, amelyek célzottan a 2023-ban megvalósuló programokat szolgálják majd. Olyan stratégiai feladatok következnek a mostani döntésből, melyet nem lehet a fehérváriak véleményének megkérdezése nélkül eldönteni.”  – hangsúlyozta a polgármester.

Lássuk milyen módon adhatod le a szavazatodat?A város több online felülete mellett találsz majd szavazólapot a FehérVár hetilapban és  Fejér Megyei Hírlapban. Kezdeményeznek majd automata telefonhívásokat is, melyekre válaszolva szintén kifejezheted a véleményedet.

A felhívást a Fehérvár Televízióban is közzétették:

 

 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek