6 évnél régebbi cikk

Fogj egy gyerekjátékot és csinálj belőle táskát! – A legmenőbb táskatrendek 2017 nyarán
Fehérvár Médiacentrum fotójaFogj egy gyerekjátékot és csinálj belőle táskát! – A legmenőbb táskatrendek 2017 nyarán

A tervezői kollekciókat elnézve, idén nyáron mindenfajta táska divatos lesz a borítéktáskától a hátizsákig, az egyszerű válltáskától a bevásárlószatyorig. Mutatjuk a legjobb és legőrültebb darabokat.

Állatmintás
Ha fürdőruhában divatos az állatminta, hogyne lenne az táskában! Főleg nagymacskák műszőrmébe álmodott pöttymintáit kombinálják bőrrel – és mint idén minden, ezt is még feltűnőbbé teszik az élénk és elütő színek, a hatalmas csatok.

Bevásárlószatyor
Ha másban nem is, de méretében mindenképpen akkorák ezek a kézitáskák, mint egy-egy hatalmas bevásárlószatyor. Bár gyanítom furcsán néznének rád, ha ebbe kezdenéd pakolni a kenyeret meg a tejet…

Doboztáskák
Ezek a formák a személyes kedvenceim. Nem tudom, táskának mennyire praktikusak, de uzsonnásdoboznak nagyon cukik. Mondjuk a kockás még elmegy, de a többi talán túl színtelen.

Fémes
Ugye nem gondolta senki, hogy ha divat az aranyezüst köröm, fürdőruci és minden egyéb, akkor a táskák kimaradnak? A formák változatosak, a lényeg, hogy csillogjanak-villogjanak.

Függesztékes
Tulajdonképpen azt hiszem, ezt a stílust a régebbi kézben cipelős táskáink felfrissítésére találták ki a tervezők. Hisz a lényegük, hogy vegyünk valamit – gyerekjátékot, csillogó baglyot, szőrlabdát, apró, de feltűnő pénztárcát, régi fülbevalókat – és applikáljuk valahogy rá a táskánkra.

Hasitasi
Először nem hittem a szememnek! De valóban hasitasi. Igaz, hiperdivatos fémes színekben. Feltűnő csattal. Szerintem nem hiányozhat egyetlen fesztiválozó csajszi ruhatárából sem. Elvégre praktikus.

Hátizsák
Idén nyáron azért úgy tűnik, a klasszikus fekete nem lesz divatos, de talán még azt is föl lehet dobni egy-két csattal, függesztékkel, lánccal, mindazzal, amivel más régi táskát is.

Tarka
A tervezők úgy tűnik visszanyúltak a hippikorszakhoz a színek…

Rojtos
… és a rojtok, bojtok tekintetében is.

Kígyóbőr
Szerencsére ezek nem igazi állatbőrök. Viszont így bárkinek lehet egy rendkívül praktikus, pitonmintás cseresznyékkel és piros bojtokkal díszített válltáskája.

Láncos
Érdekes, hogy ha láncból készül egy táska pántja, akkor az egyszínű. Mintha a lánc maga nem viselné el a tarka mintát… Maximum ugyanolyan színű, de egyszerű fém csat díszítheti még a ridikült – igaz, az legyen jó nagy.

Boríték
Azt hiszem, ehhez nincs mit hozzátenni. Mivel általában alkalmi viselet, így jó, ha színében, mintájában harmonizál a ruháddal.

Bugyor
Ismét divat a bőrbugyor. Vagyis az olyan táska, amelyet felül egy zsinór összehúzásával lehet bezárni. Úgy tűnik, ezt viszont elegendő díszítésnek vélték a tervezők, úgyhogy ezekről nem lóg le semmiféle mütyür. Bár a lánc, a bojt azért még elfér…

Kosárka
Úgy tűnik, a piknikkosár időről időre átlényegül nyári női táskává. Vannak közöttük elegánsabb darabok ugyanúgy, mint bohó vödörszerű, japán uzsonnáskosárra hajazó szépségek is.

Játék
A végére hagytuk a legőrültebb divatot. Gyakorlatilag nem kell mást tenni, mint beszabadulni a gyerekszobába, kiválasztani egy nekünk tetsző játékot, kibelezni, ráapplikálni egy láncot fogantyúnak, esetleg rábiggyeszteni még egy kisebbet is, és máris készen van a hipertrendi táskánk...

forrás: fashionisers.com

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek