4 évnél régebbi cikk

Hétvégén kezdődik a vakáció, tehát rossz idő lesz
fiers.gabor
Hétvégén kezdődik a vakáció, tehát rossz idő lesz

Még mielőtt bárki azt hihetné, hogy az időjárás csak a dolgozó embereket bünteti azzal, hogy minden hétvégén elromlik, ezen a hétvégén az iskolások is megkapják a magukét. Úgy nagyjából péntekig olyasmi időnk lesz, mint az elmúlt héten volt, onnantól azonban jön a cudarság. Maradjunk annyiban, hogy valószínűleg nem strandidővel kezdődik a vakáció.

Ez a nyár valahogy úgy kezdődik, ahogy a tavalyi jelentős része telt: hétközben verőfényes napsütés, ideális nyári idő, hétvégén meg... hát akkor meg nem. Ezt igazán csak a diákok bánhatják, mert az első hétvégén azonnal olyan szél lesz (meg mindenféle csapadék is várható), ami egyáltalán nem nevezhető ideális strandidőnek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ezt a heti időjárás-előrejelzést küldte az MTI-nek:

Hétfőn jellemzően csapadékmentes, napos lesz az idő. A meteorológiai szolgálat extrém erősségű (8.2-es) UV-B sugárzásra figyelmeztet. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Hétfő este a Dunántúl északnyugati részein és az Északi-középhegység térségében már megnövekedhet a felhőzet, és ezeken a területeken helyenként zápor, az északnyugati megyékben egy-egy zivatar is előfordulhat. Emellett nagy területen élénk, keleten néhol erős lehet a légmozgás, majd késő estétől a Dunántúl északi felén is megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 30, 31 fok körül valószínű.

Kedden is többfelé megerősödik a szél, de többnyire napos idő várható, nyugaton, délen lehet helyenként záporeső. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a középső területeken erősödhet meg a szél. Emellett többnyire szűrt napsütés várható fátyolfelhőkkel, délnyugaton lehet egy-egy helyen eső, zápor is kialakulhat. A minimumhőmérséklet 10-17 fok között valószínű. A nappali maximumok 22-28 fok között alakulnak.

Csütörtökön napos, gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 23-29 fok között alakul.

Pénteken több helyen lehet zápor, zivatar. Emellett erős, a Dunántúlon időnként viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 11-18 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szombaton nagy területen viharossá fokozódik a szél. A többórás napsütés mellett főként északkeleten lehetnek még záporok. A minimumhőmérséklet 10-16, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Vasárnap is erős, főként az északi területeken időnként viharos lesz a szél. Emellett több helyen lehet záporeső, egy-egy zivatar. A leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek