6 évnél régebbi cikk

Balaton, Velencei-tó, Duna, Tisza: indul az átúszások időszaka
Fehérvár Médiacentrum fotójaBalaton, Velencei-tó, Duna, Tisza: indul az átúszások időszaka

Nem lehet kérdés, ha valamilyen különleges földrajzi képződmény van a közelünkben, mi, magyarok biztosan körbefutjuk és -kerékpározzuk, felmászunk rá, vagy jelen esetben átússzuk. Itt a nyár, jön a tó- és folyóátúszások időszaka. Nézzük, hol vegyíthetjük a hűsítő habok élvezetét egy kis versennyel!

35. Lidl Balaton-átúszás – 2017. július 1.
UPDATE: a versenyt július 8-ra halasztották

A magyar tenger átszelésének lehetőségére már csak néhány napot kell várni, ugyanakkor az ilyen rendezvények kapcsán mindig kérdés az időjárás. A 35. Lidl Balaton-átúszás megtartásáról is végleges döntés két nappal a verseny előtt, június 29-én születik. (UPDATE: Össze is ült a szervezőbizottság, mely a meteorológiai előrejelzés alapján úgy döntött, hogy a versenyt július 1-ről július 8-ra halasztja.) A táv 5200 méter Révfülöp és Balatonboglár között, az előnevezés 8000, a helyszíni nevezés 9000 forintba kerül. Érdekesség, hogy az előnevezések alapján a verseny legidősebb indulója a 80 esztendős Runtág Tivadar lesz, aki már többször teljesítette a távot, de ott lesz a mezőnyben Rózsa Richárd, az Opera, a MÁV Szimfonikus Zenekar, valamint a Chamber Orchestra of Europe csellistája, valamint Illés Fanni paralimpikon úszó is. A 35. Lidl Balaton-átúszásról ide kattintva kaphattok részletes információkat.

A rajt Révfülöpön, a cél Balatonbogláron lesz, a táv 5200 méter (grafika: www.balaton-atuszas.hu)

I Love Balaton Öbölátúszás – (?)

Tavaly végül elmaradt a Tihany és Balatonfüred közötti öbölátúszás, erős a gyanúnk, hogy az idei évben sem rendezik meg. Ennek egyik oka a hazai rendezésű vizes világbajnokság, melynek szabadtéri úszószámait Füreden rendezik. Egy eldugott kis programajánlóban ugyan ráakadtunk egy július 1-2-i dátumra, de erősen kételkedünk benne, hogy a Balaton-átúszással egyidőben rendeznék a viadalt.

Tisza-tó Úszóverseny Abádszalók – 2017. július 29.

Ha már ott van, a Tisza-tó sem maradhat ki a meghódítandó vízfelületek közül – július utolsó szombatján Abádszalók várja az úszókat. Nagy hagyománya van a megmérettetésnek, 1983-ban rendezték meg első alkalommal, az idei már a 33. lesz a sorban.

8. K&H Velencei-tóúszás és túratriatlon Gárdony – 2017. augusztus 5.

Augusztus első szombatján a gárdonyi Sport Beach ad otthont a Velencei-tó meghódításának. A nevezők 500-tól 6000 méterig 4 különböző távon tehetik próbára magukat. Akiktől a kerékpározás és a futás sem áll távol, a triatlon világába is belekóstolhatnak majd. Amennyiben az időjárás közbeszól, augusztus 6., 12. és 13. a tartalék versenynap. A 8. K&H Velencei-tóúszás és túratriatlonól ide kattintva kaphattok részletes információkat.

Minden évben óriási érdeklődés övezi a Velencei-tavi úszást (Fotó: velencei-to.hu)

Duna-átúszás Fesztivál Dunabogdány – 2017. augusztus 12.

Bizony, már a Duna átúszásának is van saját fesztiválja, a Dunakanyar Szabadidős Kerékpáros Túra Egyesület már rutinos szervezőnek számít, nem ez lesz az első ilyen rendezvény Dunabogdányban. A vállalkozó kedvű úszók számára 800 méteres távot jelölnek majd ki, de aki igazán bírja, nevezhet az oda-vissza, sőt, az oda-vissza-oda távra is, vagyis kétszer vagy háromszor is átúszhatja majd legnagyobb folyónkat. A nevezési díj a helyszínen 4000, előnevezéssel 2000 forint, érdemes utóbbit választani, mert a szervezők 600 főben maximalizálták az indulók számát. A dunabogdányi Duna-átúszásról ide kattintva kaphattok részletes információkat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek