6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Bogár Találkozó, MésziStock és Rúzsa Magdi
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Bogár Találkozó, MésziStock és Rúzsa Magdi

Erősen kezdődik a július Fehérváron és úgy általában az országban is. Programokból nem lesz hiány: aki a monstre bulikat szereti, induljon el Sopron felé a VOLT-ra, aki kis csendesben tolná, az a zámolyi körforgalom felé orientálódjon. Köztes megoldások is vannak szép számmal a Bogár Találkozótól a Gru 3-ig. Hello július!

Fesztivál: MésziStock
Mikor?: Június 30. – július 2., péntek–vasárnap
Hol?: Zámoly

Magyarország egyik legcsaládiasabb fesztiválja a MésziStock. Eleve: mondj még egy fesztivált, amit úgy határoznak meg a szervezői, hogy melyik körforgalomhoz esik közel? Na ugye, hogy nem jut eszedbe még egy! Ennek megfelelően itt nem lesz óriáskerék, piaosztogató csinibabák, elképesztő fénytechnika, külföldi sztárfellépők és hasonlók. Lesz viszont minden más, amitől csak úgy simán jól érzi magát mindenki. Például Petruska-koncert.

Retro: 6. Retro Weekend és XXVI. Országos VW Bogár Találkozó
Mikor?: Június 30. – július 2.
Hol?: Sportbeach, Gárdony

Az életben kevés dolog biztos, de az, hogy nyáron a Velencei-tavat megkerülik a bogarasok, na az fix. Ha esetleg tér-idő zavarban szenvednél, ez a hétvége nem segít majd rendbehozni a dolgaidat: a Retro Weekend már eleve a nevében hordozza, hogy lesz itt minden, ami nem mai. Sőt... Szóval ha jól karbantartott, karcmentes és fényesre polírozott oldtimer kocsikra izgulsz, akkor ezt a hétvégét vártad egész évben. Ilyen volt a tavalyi, azaz minimum ilyen lesz az idei is:

Koncert: Rúzsa Magdi, Vastag Csaba
Mikor?: Július 1., szombat, 20.00
Hol?: Agárdi Popstrand, Agárd

Szombaton ismét közös szúnyogcsapkodásra, de leginkább egy kis éneklésre, tapsolásra vár mindenkit az Agárdi Popstrand. A magyar popzenéért egy ideje egy személyben felelős kereskedelmi tévés tehetségkutatók két elég jól futó sztárja énekel majd a világ fontos dolgairól. Vastag Csaba este nyolckor kezd, majd kilenckor következik Rúzsa Magdi. Erős kezdés ez júliusra.

Felvonulás: Királyi Napok – Koronázási Szertartásjáték
Mikor?: Július 1., szombat, 18.00
Hol?: Vörösmarty Színház

Még bő egy hónap van a Királyi Napokig, de a város már készülődik. Kedvenc óriásbábjaink már ezen a hétvégén átmozgatják egy kicsit tagjaikat, hogy augusztusban olajozottan működjön minden. A félórás séta szombaton este hatkor indul a színháztól, utána fél héttől a négy királyt (Varjú Kálmán, Makranczi Zalán, Egyed Attila, Száraz Dénes) lehet kérdezni. Aki ott lesz, biztosan nem bánja meg: minden résztvevő képeslapot kap ajándékba, amit ha dedikáltat a színészekkel, 20 százalékos kedvezményt kap a Koronázási Szertartásjáték belépőjének árából.

Óriásbábok Fehérvár belvárosában (Fotó: szekesfehervar.hu)

Virág: I. Szedd Magad Levendulaszüret Sárkeresztúron
Mikor?: Július 1–2., szombat–vasárnap
Hol?: Dózsa György úti levenduláskert, Sárkeresztúr

Ha voltál már Tihanyban levendulát szüretelni, akkor pontosan tudod, hogy nem a növény virága, hanem a szára az érdekes. Abban van ugyanis az olaj, vagyis az az illat, amit annyira szeretünk. A zöld és a szürke rész között vágd el a növényt, minél hosszabb szárral! Gyakorolni legközelebb ezt hétvégén tudod Sárkeresztúron, ahol először rendeznek Szedd Magad Levendulaszüretet. Az ollót ne hagyd otthon! Jó-jó, bérelni is lehet a helyszínen.

Levendulaszüreten (Fotó: csaladinet.hu)

Mozi: Gru 3
Mikor?: Június 29-től
Hol?: Cinema City Alba

Döbbenet, hogy Gru már harmadszor érkezik a mozikba. Sőt, ha azt mondjuk, hogy már a minionoknak is volt saját fimjük, akkor a teljes széria negyedik részére lehet popcornt vagy nachost váltani csütörtök óta. Kedvenc gonoszból lett jófiúnk ismét a világ megmentésére kényszerül, ezúttal már frissen feleségül vett élete szerelmével. A főgonosz az egykori gyereksztár, aki felnőttként inkább gonosztevő lett. Ha tippelnünk kéne, azért a végén csak-csak Gru nyeri majd ezt az örökrangadót...

Fehérváron túl: VOLT Fesztivál
Mikor?: Június 26. – július 1., hétfő–szombat
Hol?: Sopron

Az a helyzet, hogy akármennyire is izzadunk, ezen a hétvégén azért Sopronra figyel az ország. A 25. VOLT Fesztivált nem véletlenül választották meg Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának: a felhozatal idén is nagyon erős lett. A Linkin Parkot már a hét elején megnéztük, kár, hogy lemaradunk a pénteki Pendulum Live-buliról, meg a szombati The Cultról és a Knife Party-ról. Hogy csak a három legjobbnak ígérkezőt emeljük ki a még hátralévők közül.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek