6 évnél régebbi cikk

Fehérvári lány az orosz Playboy címlapján – Navarrete Noémivel beszélgettünk
Fehérvár Médiacentrum fotója
bukosza.zita
Fehérvári lány az orosz Playboy címlapján – Navarrete Noémivel beszélgettünk

Navarette Noémi komolyabban 20 éves kora óta modellkedik. A székesfehérvári lány sok mindenre büszke lehet: a leginkább talán Gleb Valentinovich fotós képeire, melyek az orosz Playboy tetszését is elnyerték.

"Szerencsémre sokat lehettem külföldön, de mindig hazajöttem" – kezdi a mesélést Navarette Noémi modell. A székesfehérvári lány hobbi szinten 16, komolyabban 20 éves korától modellkedik, azóta pedig számos nagy márkanév arca volt: többek között az Amnesia plakátjairól – vagy eddigi legnagyobb sikereként – az orosz Playboyból mosolyog ránk. Nem számít azonban mennyi külföldi felkérést kap, végül szeretne Székesfehérváron letelepedni.

Noéminek 5-6 éves korában még egészen más tervei voltak: kicsi korától kezdve atlétaként folytatott aktív sportolói életmódot, majd tanulmányait is a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán végezte. (Sőt mi több, most is azért tudunk beszélgetni, mert a Gyulai Memorial atlétikai verseny kapcsán érkezett haza Székesfehérvárra.) Élete azonban kicsit másként alakult, megtalálta őt a modell szakma. 

Hogyan kezdődött a modell karriered, hogy csöppentél bele ebbe a világba?

16-17 évesen kezdtem el modellkedni, de abban az időben sokkal fontosabb volt az atlétika, így csak 20-21-éves korom óta ez a foglalkozásom. Gyerekként csak ritkán modellkedtem, félévente volt egy-egy bemutatóm, utána 21 évesen kerültem be egy divatbemutató show-ba, ahol nagyon sok embert megismertem és kapcsolatokra tettem szert. Ekkor kerültem bele a mókuskerékbe, mert mondjuk ki: a modell munka is az.

Az eddigi legnagyobb sikered a pár hónappal ezelőtti orosz Playboy-szereplésed. Milyen lépcsőfokokat kellett megmásznod, hogy idáig eljuss?

Valójában nem engem kértek fel, hanem felfigyeltek egy orosz barátom, Gleb Valentinovich munkájára, neki pedig természetes volt, hogy velem szeretne dolgozni. Az egész egy baráti fotózásnak indult, mindketten tudtuk, milyen képet szeretnénk, és egyáltalán nem volt probléma azzal, hogy jó felvételek készüljenek. Az eredménnyel nagyon elégedett vagyok, az elmúlt tíz évben ez az a fotósorozat, amire a legbüszkébb vagyok. Az itt készült 300-400 képből 200 olyan minőségű, hogy bármikor használható.

Ez a fotó szerepelt az orosz Playboyban (fotó: Gleb Valentinovich)

Mennyire válogatod meg, hogy kivel dolgozol együtt? Egy nagyobb márka/cég megkeresésére gondolkodás nélkül igent mondasz, vagy azért fontosnak tartod, hogy a munka közel álljon a személyiségedhez?

Mindenképpen megválogatom. Ha például egy sportmárka felkeres, arra gondolkodás nélkül igent mondok, hisz gyerekkorom óta a sport az életem. Ugyanakkor Magyarországon amíg nem egy Palvin Barbi az ember, addig nem igazán válogathatja meg, hogy kinek mond igent. Örülni kell, ha van munka. 

Mennyire tudod megőrizni az egyéniségedet, miközben a modell munka többnyire pózokból, színészetből áll?

Szerencsére önazonos vagyok, ezért is szeretnek velem dolgozni. Látszik, hogy természetesek a felvett pózaim, persze, ha egy estélyit kell felvennem előveszem a nőiesebb énem, de azért az összes képen felismerhető vagyok.

Mindig is modell szerettél volna lenni, vagy voltak más terveid is? Van-e most B-terv, ha esetleg nem úgy alakul a karriered, ahogy szeretnéd?

Ha megkérdezel 5-6 évesen, hogy mi szeretnék lenni, biztosan nem azt mondtam volna, hogy modell, de szerintem még 15 évesen sem. Imádom, hogy ezzel foglalkozhatok, bejárhatom a világot, de nem az a célom, hogy modellként megöregedjek. Tudom, hogy ez most egy periódus az életemben, ami majd egyszer elmúlik. A TF-en végeztem, és ha most választanom kellene, akkor azt mondanám, hogy egyszer tanár leszek majd.

Noémi szépségére az orosz magazin is felfigyelt (fotó: Gleb Valentinovich)

Mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban, és mi a legnehezebb része?

Azt élvezem benne a legjobban, hogy a barátaimmal dolgozhatok, akikkel már olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Ha fárasztó is egy munka, akkor is együtt csináljuk végig, és ez nagyon ösztönzően hat rám. Nehéz viszont a régi sportoló barátaimmal tartani a kapcsolatot, hiszen más az életritmusunk, eltérő időben tartózkodunk itthon, így velük nehezebb összehozni egy-egy találkát, amit nagyon sajnálok.

Hogyan tudod elképzelni a jövődet? Mi az, amit mindenképpen szeretnél még megvalósítani?

Óriási vágyam, hogy külföldön dolgozhassak – például Afrikában vagy Indiában –, ahol gyerekekkel foglalkozhatok. Ugyanígy kötődöm az állatokhoz is, szeretném őket megmenteni, segíteni rajtuk (Noémi nevet). De őszintén: úgy gondolom, külföldre menni és gyerekeken segíteni, elérhető célnak tűnik. 

Külföldön élnél inkább, vagy inkább Fehérváron képzeled el a jövődet?

Volt szerencsém sok időt tölteni külföldön, de mindig hazajöttem, és haza is fogok. Ha ki is megyek valamilyen munka miatt az maximum egy fél-, vagy egyéves távlat lesz, de a családommal biztosan Fehérváron szeretnék majd élni. 

A Noémival készült interjút a Fehérvár Televízió Együtt című magazinműsorában is láthatjátok!

(fotó: Horváth Renáta)

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek