6 évnél régebbi cikk

Velencei-tó, Despacito - augusztusi átúszások, átevezések
Fehérvár Médiacentrum fotójaVelencei-tó, Despacito - augusztusi átúszások, átevezések

Leporoltuk június végén publikált cikkünket, kipofoztuk, kiegészítettük, mindezt azért hogy képben legyünk: mit, mikor és hol úszhatunk vagy evezhetünk át augusztusban. A legközelebbi időpont már itt van a nyakunkon, szombaton jön a Velencei Tóúszás!

8. K&H Velencei-tóúszás és túratriatlon Gárdony – 2017. augusztus 5.

Augusztus első szombatján a gárdonyi Sport Beach ad otthont a Velencei-tó meghódításának. A nevezők 500-tól 6000 méterig 4 különböző távon tehetik próbára magukat. Akiktől a kerékpározás és a futás sem áll távol, azok a triatlon világába is belekóstolhatnak majd. Jelen állás szerint az időjárás kegyeibe fogadja a úszókat, hiszen augusztus 5-re esőmentes, szikrázó napsütést és 38 fokos hőmérsékletet jósol a meteorológia. Amennyiben az időjárás (vagy bármi más) mégis közbeszól, augusztus 6., 12. és 13. a tartalék versenynap. A 8. K&H Velencei-tóúszás és túratriatlonól ide kattintva kaphattok részletes információkat. 

Jelen állás szerint kiváló időjárási viszonyok várják a résztvevőket a Velencei-tóúszáson (Fotó: velencei-to.hu)

Duna-átúszás Fesztivál Dunabogdány - 2017. augusztus 12.

Bizony, már a Duna átúszásának is van saját fesztiválja, a Dunakanyar Szabadidős Kerékpáros Túra Egyesület már rutinos szervezőnek számít, nem ez lesz az első ilyen rendezvény Dunabogdányban. A vállalkozó kedvű úszók számára 800 métert jelölnek majd ki, de aki igazán bírja, nevezhet az oda-vissza, sőt, az oda-vissza-oda távra is, vagyis kétszer vagy háromszor is átúszhatja majd legnagyobb folyónkat. A nevezési díj a helyszínen 4000, előnevezéssel 2000 forint, érdemes utóbbit választani, mert a szervezők 600 főben maximalizálták az indulók számát, az előnevezés egyébként augusztus 6-ig tart. Az időjárás szelesnek ígérkezik 12-re, de kellemes 28 fokot jósolnak, így ez talán nem lesz akadály a sikeres lebonyolításban. A dunabogdányi Duna-átúszásról ide kattintva kaphattok részletes információkat.

(fotó: www.dszkte.hu)

MOL Balaton Átevezés Fonyód - 2017. augusztus 12.

Augusztus második hétvégéjén az evezősök is találnak programot maguknak, ehhez pedig Fonyódra kell elutazniuk. A MOL Balaton Átevezésre szinte minden létező vízijárművel lehet nevezni, a táv 10,2 kilométer, ugyanis nem csupán a túlpartra, Badacsonyba kell eljutni, de onnan vissza is kell térni Fonyódra. A "Lángos Odaát Van" szlogenű versenyen fontos szerepet kap a humor is, ugyanis külön elismerik a legviccesebb, legszórakoztatóbb, legvidámabb járművet és legénységét. Amennyiben az időjárás (vagy bármi más) mégis közbeszól, augusztus 13. a tartalék versenynap, ha ekkor sem lehet evezni, akkor a verseny elmarad. A MOL Balaton Átevezés részleteiről ide kattintva kaphattok részletes információkat.

 

 Ki tudja, talán még Lusi Fonsi is ott lesz a Deszpaszi-tó átevezésén

A Deszpaszi-tó átevezése - 2017. augusztus 20.

Luis Fonsi és Daddy Yanke megaslágere rengeteg tréfás eseményt ihletett már meg, a legújabbról ide kattintva olvashattok részletesen. A magunk részéről felesleges szócséplésnek érzünk bármi mást hozzáfűzni az eseményhez.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek