5 évnél régebbi cikk

A Köfém csarnok az igazi hazai pálya - a fehérvári lányok büszkélkedhetnek a legjobb hazai mérleggel
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Köfém csarnok az igazi hazai pálya - a fehérvári lányok büszkélkedhetnek a legjobb hazai mérleggel

Székesfehérvár topcsapatai közül eddig az Alba FKC női kézilabdázói büszkélkedhetnek a legjobb hazai mérleggel a 2018/2019-es szezonban, a fehérvári lányok még veretlenek saját pályájukon.

A csapatsportokban a hazai pálya mindig ad egy bizonyos megfoghatatlan pluszt, a saját szurkolótábor előtt lejátszott meccsek, az ismert közeg komoly lélektani előnyt jelenthet. Természetesen a játéktudásbeli vagy épp az adott formában lévő különbségeket nem tüntetheti el, de ha egy csapat hazai pályán jól szerepel, az biztos alapot adhat. Az újévre fordulva megvizsgáltuk, hogy állnak Fehérvár topcsapatai a hazai pályán lejátszott bajnokik tekintetében.

A legjobb mérleggel az Alba FKC női kézilabdázói büszkélkedhetnek. Deli Rita tanítványai 11 mérkőzés után 13 ponttal a tabella 6. helyét foglalják el. Pelczéder Orsiék főleg hazai pályán remekeltek eddig, a Köfém Sportcsarnokban lejátszott 6 bajnokin ugyanis 5 győzelem (Eger, Mosonmagyaróvár, Budaörs, Debrecen, Vác) és 1 döntetlen (Kisvárda) a mérleg, vagyis a csapat őrzi hazai veretlenségét. E remek mérleg megtartásához komoly bravúrok kellenek, január 19-én ugyanis a Ferencváros, február 6-án pedig a Győri Audi ETO KC látogat Fehérvárra.

Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata sajnos ebben a szezonban nem büszkélkedhet ilyen kiváló mérleggel. A csapat 5 sikerrel és 9 vereséggel mindössze a 11. helyen áll, ráadásul itthon sem megy nekik. A Kecskemét, a Szeged és a TF Budapest ellen ugyan sikerült nyerni hazai pályán, ám 3 vereség (PVSK? Szolnok, Atomerőmű) is a tarsolyba került az Alba Regia Sportcsarnokban, így van mit javítania az Albának. Más kérdés, hogy az elbukott hazai bajnokik mellé azért több, a nemzetközi kupában elért győzelem is került, így a kosarasaink hazai mérlege is pozitívnak mondható.

A MOL-Vidi FC 18 fordulót követően a második helyen telel a labdarúgó OTP Bank Ligában, a piros-kékek a hazai szereplést rangsoroló összesítésben is az élboly tagjai a pontvadászatban. A Vidivel kapcsolatban ki kell emelnünk, hogy két stadionban is játszott úgymond hazai pályán, hiszen a szezont a felcsúti Pancho Arénában kezdte, majd ősz végén hazaköltözött az időközben átadott MOL Aréna Sóstóba. A Vidi nyolc hazai bajnokiján 5 győzelmet ünnepelhetett, született 2 döntetlen, ezek mellett pedig pályaválasztóként egy vereséget szenvedett el a csapat, az MTK tudta 3-0-ra legyőzni vendégként a Nikolics-legénységet.

A Fehérvár AV 19 jégkorongozói a EBEL-ben már 36 fordulón vannak túl, a csapat jelenleg 55 ponttal a hetedik a 12 csapatos tabellán. A meccsei felét hazai jégen tudta le a Volán, és a 18 Fehérváron játszott bajnokin összességében jó a mérleg. Hokiban nincs döntetlen, most ne is tegyünk különbséget a rendes játékidőben, hosszabbításban vagy épp büntetők után elért győzelmek között, összességében 12 siker mellett 6 vereség került a jegyzőkönyvekbe.

Ha játszunk egy kicsit a számokkal és összeadjuk a fenti mutatókat, gyorsan kiderül, a 2018/2019-es szezonban eddig 38 hazai rendezésű bajnokit játszott a nagy topcsapat, ezeken 25 győzelem született 3 döntetlen és 10 vereség mellett, vagyis a meccsek bőven több, mint a fele fehérvári diadallal zárult.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek