Bejutott a csókakői Volenter István vezette magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjébeBejutott a csókakői Volenter István vezette magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjébe
A Bocuse d'Or Europe-t, a világ legrangosabb gasztronómiai szakácsversenyének európai döntőjét csütörtökön és pénteken bonyolították le az észtországi Tallinnban (a verseny eredetileg tavasszal lett volna, de a koronavírus-járvány miatt áthelyezték az időpontot október közepére.) Idén mindkét napon nyolc-nyolc nemzet versenyezett.
A kontinensdöntőn minden indulónak két ételt kellett elkészítenie: az idei húsos téma az észt fürj, a tányéron tálalt fogás alapanyaga pedig a Dél-Észtországban tenyésztett afrikai harcsa volt.
Végül a magyarok a kilencedik helyen végeztek, így másik kilenc csapat mellett ők is képviselhetik majd Európát a 2021-es a lyoni világdöntőn. Az első helyezettek Norvégia, a másodikok Dánia, a harmadikok pedig Svédország szakácsai lettek.
A Magyarországot képviselő Veres István, a Babel étterem volt séfje a pénteki mezőnyben indult, a séf commis-ja, vagyis segédje Molnár Bence. A csapat coach-a pedig csókakői Volenter István, akit a fehérváriak a 67 Étteremből ismerhetnek. Jelenleg a séf a móri Öreg Prés konyháját vezeti.