A magyar csapat október 13-án, kedden érkezett meg az észt fővárosba.
Széll Tamás, a 2016-os európai fordulójának győztese idén zsűritag lesz az európai versenyen. A séf az MTI-nek elmondta, hogy a Bocuse d'Or Europe zsűrijében részt venni kemény munka, hiszen általában nagyon nehéz pontos sorrendet felállítani a tizenhat igen komplex versenyfogás között.
A kontinensdöntőn minden indulónak két ételt kell elkészítenie: az idei húsos téma az észt fürj lesz, a tányéron tálalt fogás alapanyaga pedig a Dél-Észtországban tenyésztett afrikai harcsa.
A zsűritagok ilyenkor szigorú szakmai szempontrendszer mentén értékelik az ételeket, külön pontozva például a köreteket és a szószokat – jegyezte meg.
"Ez a módszer a minimálisra csökkenti a szubjektivitást" – emelte ki Széll Tamás, hozzátéve: a lesőharcsán felnőtt séfként ugyan nem tartja sokra az afrikai harcsát, mint alapanyagot, ám zsűritagként a személyes ízlés lényegtelen.
"Nekem azt kell néznem, hogy tökéletesen van-e elkészítve vagy van-e benne hiba, illetve azt, hogy melyik a jobb és melyik a kevésbé jobb étel"– mondta el Széll Tamás.
A versenyen szereplő csapatok közül a legjobbak képviselhetik majd Európát 2021-ben a lyoni világdöntőn.