6 évnél régebbi cikk

Baleset baleset hátán – Mikor kapunk végre észbe?
Fehérvár Médiacentrum fotójaBaleset baleset hátán – Mikor kapunk végre észbe?

Lassan már nem telik el nap közlekedési baleset nélkül. Persze lehet mondani, hogy itt a nyár, meg a hőség meg ugye mindig az a nagy rohanás, de ez nem szabadna okként szolgáljon arra, hogy kétszázzal száguldozva más szabályosan közlekedő embereket veszélyeztessünk. Na ugye!

Csak az elmúlt 24 órában négy baleset történt Fejér megyében, az utolsó éppen Székesfehérváron. Tudomásunk szerint ma hajnalban a 8-as elkerülőn két autó ütközött, majd szalagkorlátnak csapódott. Brutális! Sajnos egyre gyakoribb az ilyen és ehhez hasonló baleset és elhiszem, hogy vannak olyan szituk, ahol éppen a vétlen sofőr szerepét töltjük be, de azért valljuk be, hogy a mai felgyorsult világban egyre nagyobb szerepet kap a felelőtlenség. Igen, jól olvastad, a felelőtlenség, ami a felelősség ellentétpárjaként kellene, hogy funkcionáljon, bár manapság nagyon sokan nem ismerik ennek a szópárnak a jelentését. Tisztelet ugye a kivételnek.

Na, már most az a helyzet, hogy szinte ömlesztve jönnek az eddig főleg külföldön trendi "száguldozok, ökör vagyok és még fel is veszem" videók, amelyek lassan ellepik a világhálót és tudjátok mi a legelszomorítóbb az egészben? Hogy egyre több a magyar eset, egyre több hazai sofőr érzi azt, hogy ez követendő példa. Felelőtlenül nyomjuk a gázt, minden áron meg akarjuk mutatni, hogy ki a "helyimenőcsávó" és előzünk, indokolatlanul, 90-es úton 150-el. Ja, és még rögzítjük is az utókornak. Gratulálok! Ezekből a videókból válogattunk ki párat, csak úgy elrettentés gyanánt, hogy hova vezethet az, ha nincs felelősségtudatunk a volán mögött. Segítek, jobb esetben a kórházba.

Előzés mesterfokon

 Jönnek szembe? Nem számít

A legújabb "közönségkedvenc"

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek