6 évnél régebbi cikk

Beújít a Facebook - Ráncfelvarrás a hírfolyamnak
Fehérvár Médiacentrum fotójaBeújít a Facebook - Ráncfelvarrás a hírfolyamnak

Hohó! Ha van hír, ami miatt érdemes felkelni, akkor ez lesz az (Nem), ugyanis megújulnak a Facebook hírfolyamán a hozzászólások, a profilképek és még bizony a gombok is. Hmm. Mondom én, hogy erre vártál!

Viccet félretéve tényleg lesznek újítások (mint ahogy az elmúlt években már többször is), és bár ezeknek általában nem sok értelmet látom, azért utána lestem, mivel kívánja feldobni, illetve megkönnyíteni a Facebook a felhasználók mindennapjait. Első körben a bejegyzésekhez írt hozzászólásokban látom a trükköt, ugyanis úgy fognak kinézni, mintha egy csevegésben lennénk a Messenger-ben, így a kommentek ránézésre is elkülönülnek egymástól. Mondjuk ezt adom! Ezen kívül talán a legnagyobb újítás a a felhasználók profilképe körül keresendő: ismerőseink az eddigi négyszögletes helyett mostantól lekerekített fotókon köszönnek majd vissza.

Teljesen kicserélődnek a Facebook tetején lévő infobar gombjai is, az eddigi erőteljes és sötét szimbólumok helyett a fehér szín lesz a domináns és ezzel együtt a hozzájuk tartozó feliratok betűméretét is megnövelték. Ja, még mielőtt lemaradna: egy teljesen új ikon jelzi majd értesítéseink számát is: a földgömböt egy kis csengettyű váltja. Másként látjuk majd a közzétett hivatkozásokat is, ugyanis a hivatkozáshoz tartozó kép utáni szöveg jól láthatóan elkülönül majd minden más szövegtől. Ezentúl pedig elsőként a megosztott honlap linkjét láthatjuk majd, hogy kapásból kiszúrjuk: hova is kerülünk, ha rákattintunk.

Aztán van itt még egy, a navigálás megkönnyítését szolgáló újítás: ha belemegyünk egyik ismerősünk posztjába, akkor eltűnik az oldal tetején található kék infobar és helyette csakis kizárólag az adott személy posztját látjuk majd. Zseniális nem? Persze, ahogy lenni szokott ezeket a változásokat nem egyszerre kapcsolják át mindenkinél, a felhasználók a következő hetekben fokozatosan kapják majd meg az új felületet. Összességében elmondható, hogy a fejlesztők ezekkel a forradalmi módosításokkal emberek millió számára teszik gördülékenyebbé a "fészbukozást", így újabb órákat tudunk eltölteni a telefonunk nyomkodásával. Hurrá!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek