6 évnél régebbi cikk

A fehérvári Virágóra vetélytársai a nagyvilágban
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
A fehérvári Virágóra vetélytársai a nagyvilágban

Székesfehérvár egyik védjegye a Virágóra, melyet minden ide érkező megcsodál. Tudtad, hogy szerte a világban mennyi hasonló "ikertestvére" van? Tíz csodaszép virágóra-kreációt most megmutatunk belőlük!

Székesfehérvár egyik legtöbbet fotózott látványossága a Virágóra. Nincs turista, aki ne keresné fel és csodálná meg, és minden helybélit jobb kedvre derít, ha elsétál mellette. A kertészek és órásmesterek remekműve nem egyedülálló a világon: Ausztráliától Ázsián át az amerikai kontinensig mindenütt találtunk hasonlóan szép kreációkat. Meg is mutatunk most belőlük tízet. Sok infót ugyan nem sikerült kiderítenünk róluk, de ezesetben a képek magukért beszélnek.

Bécs, Ausztria

A bécsi Stadpark dísze ugyan nem túl színes, de annál letisztultabb és szabályosabb. Ennélfogva tökéletesen illeszkedik az osztrák főváros stílusához.

(Fotó: hiveminer.com)

Marosvásárhely, Románia

Marosvásárhely ékessége bizony nagyon emlékeztet a székesfehérvárira. Hasonlóak a mutatói, és dúsan borítják a virágok. Ami pedig még pozitívuma, hogy szépen körbe lehet járni, és egészen közelről megcsodálható!

(Fotó: lokal.hu)

Valparais, Chile

Chile legnagyobb kikötővárosában is készült egy, a miénkhez hasonló kompozíció,  szép, parkos környezetbe helyezve.

(Fotó: thejumpinjukes.com)

 Edinburgh, Skócia

Skócia fővárosában modern épületekkel a háttérben, a város szívében található az ő saját virágórájuk.

(Fotó: eyeonedingburgh.net)

 

Genf, Svájc

Svájc második legnagyobb városát, Genfet is díszíti virágóra. Kicsit olyan, mint egy matekpélda a halmazokról, de ezzel egyértelműen a svájciakra jellemző precizitást sugallja. És valószínűleg mindig pontos....

(Fotó: wanderlustvoyaging.com)

Kijev, Ukrajna

Ukrajna fővárosának központjában, egy domboldalon virít ez a hatalmas óra.

(Fotó: happyspooner.com)

Niagara Falls, Kanada

Ez az óra Kanadában, Niagara Falls városában csodálható meg. Nem csak nézni, hallgatni is érdemes, negyedóránként ugyanis harangjáték is felcsendül mellette. Aki pedig megkerüli, hátul az óraszerkezet működését is láthatja.

(Fotó: niagarafrontier.com)

Fairhope, USA

Az Egyesült Államokban, Alabama állam Fairhope, azaz Jóreménység nevű városkájában néhány éve készült el ez a hangulatos virágóra, tovább növelve a helység patinás báját.

(Fotó: blog.al.com)

Dubaj, Egyesült Arab Emirátusok

A dubaji Miracle Garden, azaz a csodák kertje a több mint száz millió palántájával a világ legnagyobb virágoskertje. Éppen itt ne lenne virágóra? Naná, hogy van! Méghozzá, pont olyan feltűnést keltő, mint a városban nagyjából minden.

(Fotó: travelandleisure.com)

Melbourne, Ausztrália

Virágórák mindig is voltak a történelemben, már az ókori görögnél is. A mostaniak közül több is sok évtizedes múltra tekinthet vissza. A Melbourne-i tavaly volt éppen ötven éves.

(Fotó: mapio.net)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek