11 hónapnál régebbi cikk

Elkészült a Virágóra, ezzel kezdődött az egynyári virágok kiültetése Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Elkészült a Virágóra, ezzel kezdődött az egynyári virágok kiültetése Fehérváron

Kedden kora délután elkészült az idei Virágóra, több mint 1500 tő begóniát ültettek el a Városgondnokság kertészei.

Évről évre változik a beültetés és hagyomány már, hogy minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat, az idei beültetésre három tervet készített Homoki László a Városgondnokság kertészmérnöke, ezek közül szavazással lehetett kiválasztani, hogy melyik valósuljon meg 2023-ban.

Összesen 6670-en szavaztak, a legtöbb voksot, 3279-et pedig az 2. változat kapta.

Kontrasztos és egyedi beültetés készült üdezöld háttérrel, amit körben a terülő növények adnak a Virágórának. Piros alapon fehér begóniákkal ültették be a város címeréből a városkaput az óra számlapjának közepén. Nem túl bonyolult a beültetési terv viszont éppen az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége - írja a Városgondnokság honlapján.

A kertészek már múlt héten kiszedték a késő ősszel és tél végén is virágzó árvácska beültetéseket és előkészítették a talajt az egynyári palántáknak.

A belvárosi virágágyásokat követően a Strandon, a Zichy ligetben, a Szent István téren, a Halesz sarkánál az 1888-ban, közadakozásból emelt székesfehérvári vértanúk emlékoszlopa előtt és a Petőfi parkban folytatódnak a virágültetések. A munka több héten keresztül tart és több mint húszezer tő egynyári palánta kerül ki a közterületekre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek