6 évnél régebbi cikk

Már közlekednek az új járatok Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaMár közlekednek az új járatok Fehérváron

Bizony, bizony, november 2-től forgalomba álltak Székesfehérvár legújabb buszjáratai. A munkanapokon közlekedő 40-es és 41-es busszal ezentúl a Maroshegyről közvetlenül a kórházhoz, a vasútállomáshoz, és még az ipari parkokhoz is gyorsabban eljuthatnak a fehérváriak és környéken élők.

A buszok már a forgalomba helyezés első napján tömve voltak, ebből is látszik, hogy a helyiek már nagyon várták az új járatok üzembehelyezését. A 40-es és a 41-es buszoknak köszönhetően mostantól sokkal könnyebben és gyorsabban elérhető a kórház és a vasútállomás is, melyek megközelítése számos problémát okozott a korábbiakban.

Az új járatokat úgymond a helyiek kérésének megfelelően indították útjára. Ahogy Pruzsina Alice, a KNYKK szóvívője elmondta, egy reprezentatív felmérés keretében megkérdezték a fehérváriakat az utazási szokásaikról, leggyakoribb úti céljaikról, a menetrend erősségeiről és hiányosságairól, illetve arról is, milyen igényeik lennének a jövőre nézve.

És ez még nem minden: a székesfehérvári buszközlekedés előre láthatólag 2020-21 környékén újul meg teljesen, ugyanis ekkorra készülhet el a vasútállomás mellett az intermodális csomópont is. A teljes buszhálózat megújulásának célja elsősorban a kórházhoz, vasútállomáshoz és az ipari parkokhoz való gyorsabb és egyszerűbb eljutás lesz.

A 40-es busz menetrendjét itt, a 41-esét pedig itt találjátok.

Az új buszjáratokról bővebben a Fehérvár TV készített anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek