7 évnél régebbi cikk

Halmozottan hátrányos embereknek vittek adományokat a fehérvári hokisok
Fehérvár Médiacentrum fotójaHalmozottan hátrányos embereknek vittek adományokat a fehérvári hokisok

Rengeteg gyümölccsel, kolbásszal és egy teherautónyi ruhaneművel készültek a jégkorongos srácok, az egyik hónalj alól pedig még egy nagyképernyős LED TV is előkerült.

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapat egész évben támogatja a Polgárdi-Tekerespusztán található intézetet (hivatalos nevén Fejér Megyei Integrált Szociális Intézményt), ilyenkor karácsonykor azonban méginkább rákapcsolnak a srácok. Évek óta kezdeményeznek karácsonyi gyűjtést honlapjukon, népes szimpatizánsi táboruknak köszönhetően pedig rengeteg felajánlás érkezik hozzájuk. Az összegyűlt ruhaneműket, élelmiszereket és gyümölcsöket aztán odaajándékozzák az intézmény lakóinak, akik értelmi és halmozottan sérült emberek. Ők pedig minden évben műsorral hálálják meg az odafigyelést.

Az idei előadást az a Bíborszív kezdte, amelynek cikkünk nyomán lehet lemeze jövőre, majd egy - Kóger Dani szerint (is) - megható és szívhezszóló előadás következett pénzről, családról, boldogságról, gazdagságról. Ezután tömték tele gyümölccsel a szatyrokat a korongos srácok, mindekinek jutott banán és mandarin és aki akart, a sportolókkal is kezet rázhatott.

Le a kalappal a játékosok és a gondozók előtt és bár hosszan törtem a fejem, hogy hogyan méltathatnám még az egész eseményt, inkább ideszúrom Horváth Reni kollégám kiváló fotóját. Mert egyrészt szerintem szavak nélkül is sokat mond a kép, másrészt pedig Soltész Miklós EMMI-államtitkár mozdulata, amikor is két gondozó kezét emeli magasba az előadás végén a hokis srácokhoz fordulva, hogy ezúttal ők voltak az edzők, visz mindent.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek