7 évnél régebbi cikk

Várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt
Fehérvár Médiacentrum fotójaVárja a véradókat a Magyar Vöröskereszt

"Nyissa az új évet egy jó cselekedettel, és adjon vért!" Ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Ennek oka az, hogy a tartós hideg valamint a megfázásos megbetegedések miatt január első két hetében a vártnál alacsonyabb volt a véradói aktivitás.

A Fehérvár Magazin megkereste a Fejér megyei szervezetet, Szücsné Szigeti Hedvig pedig kérdésünkre elmondta, hogy januárban országszerte mintegy 450 véradást szervez a Vöröskereszt, és itt a térségben és Székesfehérváron is számos helyszínen és időpontban várják a véradókat. A pontos helyszínek és időpontok a veradas.hu oldalon olvashatók. 

Véradásra az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben is van lehetőség, ezek listája a www.ovsz.hu oldalon található. Jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Az adatok felvételéhez szükséges felmutatni egy fényképes igazolványt, például személyi igazolványt, diákigazolványt, jogosítványt vagy útlevelet, valamint vinni kell a lakcímkártyát és a TAJ kártyát is.

Székesfehérváron január 25-én a Gugásvölgyi út 4. szám alatt is lesz véradás, ahol ingyenes szűréseket is végeznek. A program 15-től 18 óráig tart.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek