6 évnél régebbi cikk

Így népszerűsítették a kosárlabdát '79-ben
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaÍgy népszerűsítették a kosárlabdát '79-ben
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined

A kosárlabda - mint a világ egyik legnépszerűbb csapatsportága - hazánkban is komoly rajongótáborral büszkélkedhet. Reklámozni és népszerűsíteni ugyanakkor a legjobban futó dolgokat is lehet és kell, ezt már 1979-ben is tudták az illetékes elvtársak.

Nem titok, szenvedélyesen gyűjtöm a régi újságokat, főleg a sport témájú kiadványokat. A napokban akadt a kezembe a Képes Sport 1979. június 12-i száma, melyben egy érdekes cikken, és a hozzá mellékelt tervrajzon akadt meg a szemem.

Fehérváron a kosárlabdát nem nagyon kell bemutatni, népszerű volt, és máig az is maradt a sportág. De mint tudjuk, a jó bornak is kell a cégér, ezt pedig a Magyar Kosárlabda Szövetség is felismerte, no, meg azt is, a palánk alá kell csalni a gyerekeket. 1979-ben a Magyar Rádió Szórakoztató Osztályával közösen meghirdette a "Kosárlabdapalánkot a gyerekeknek" programot, melyre befutott egy ötlet. Nos, ez az ötlet ragadta meg a figyelmem. Idézet a Képes Sport fenti lapszámából:

"A felhívás a üzemeknek, intézményeknek, brigádoknak, KISZ-szervezeteknek szólt. Válasz - a Nitrokémiai Ipartelepek szocialista brigádjának indító akciója - máris érkezett. A Gábor Áron szocialista brigád ovi-palánk tervét és leírását küldte el a szövetségnek."

Hát így ment ez kérem réges-régen, 38 esztendővel ezelőtt. Jött egy ötlet, közreadták, megcsinálták, az ovisok meg játszottak.

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek